”Ingen tvekan om att det är en utmaning”

Tuff konkurrens på anfallssidan i Blågult

Göteborgs Pauline Hammarlund stod för en strålande säsong i damallsvenskan.

Men i landslaget har Anna Anvegård oftast gått före i startelvan under hösten.

– Det är ingen tvekan om att det är en utmaning att ta en plats, säger Hammarlund inför årets sista EM-kvalmatch.

Pauline Hammarlund tog ett historiskt guld med Kopparbergs/Göteborg och utsågs till årets anfallare i damallsvenskan på Sportbladets gala Damallsvenskans bästa.

Men i höstens EM-kval har hon i tre av fyra matcher varit utanför startelvan, då FC Rosengårds Anna Anvegård fått chansen.

– Det är ju tuff konkurrens... Sen tycker jag att alla som varit på den positionen är fantastisk duktiga spelare. Så det är ingen tvekan om att det är en utmaning att ta en plats i startelvan. Jag tycker också att vi har lite olika kvaliteter som spelare, det är väl därför man valt att använda oss i lite olika matcher, säger Pauline Hammarlund.

”Har fått bygga upp mig”

Anvegård, som vann skytteligan i damallsvenskan, fick starta båda toppmatcherna mot Island samt mötet mot Ungern medan Hammarlund fick chansen i 7–0-matchen mot Lettland då hon gjorde två mål.

Efter år med tuffa skador har Hammarlund fått vara hel i år och prestationerna i ligan bådar gott menar hon.

– Jag känner att jag har haft en bra säsong, jag har framför allt förutsättningar att göra bra säsong och varit skadefri och fått mycket förtroende. Jag har fått bygga upp mig igen framför allt fysiskt till där jag var innan skadan och det gör också att jag känner att jag har en bra möjlighet att vara med och konkurrera. Jag ska bara ta med mig det självförtroende jag har från säsongen och ta med det in i landslaget också, säger hon.

”Upp till ledningen om det räcker”

Efter dagens avslutande EM-kvalmatch mot Slovakien, vars resultat är oviktigt då Sverige redan kvalificerat sig för mästerskapet, väntar ett OS nästa sommar där konkurrensen på anfallssidan fortsatt lär vara stenhård.

Vad talar för dig inför stundande OS?

– Mina kvaliteter är att jag är en bra boxspelare. Jag tycker att jag är duktig på huvudet – det är det som kanske utmärker mig lite mer. Sen är det upp till ledningen att se vilka motstånd det passar mot och om det räcker i konkurrensen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.