Hans svar efter Zlatans utbrott

Milan-tränaren om Ibras ilska

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic var rasande när han blev utbytt.

Men ilskan var inte riktad mot tränaren Stefano Pioli, rapporterar italienska medier.

– Det har inte funnits något behov av att prata om den incidenten, säger Pioli.

I torsdags förlorade Milan en tävlingsmatch för första gången på åtta månader. Europa League-mötet med franska Lille blev en mörk historia för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater, som stod för sin sämsta insats på länge och förlorade med hela 0–3.

Zlatan blev utbytt redan i den 61:a minuten och såg då allt annat än nöjd ut. Han gestikulerade ilsket och syntes muttra något när han gick mot bänken.

Det var heller inte första gången den här säsongen som svensken surnade till efter att ha blivit utbytt. En del italienska medier började därför spekulera i om relationen med tränaren Stefano Pioli börjar bli frostig. Men så är inte fallet, enligt Corriere Della Sera.

De uppger att Zlatan var irriterad på sig själv och sina lagkamrater, inte på tränaren Pioli.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN

”Pratar alltid”

På presskonferensen inför söndagens match mot Hellas Verona fick Pioli frågor om incidenten. Då slog han fast att det inte finns något ont blod mellan honom och ”Ibra”, och att de inte ens har behövt prata om incidenten.

– Om jag har pratat med Ibra om detta? Jag pratar alltid med mina spelare, både om bra och dåliga saker. Men det har inte funnits något behov av det nu. Vi drar åt samma håll allihopa. Vi är alla medvetna om att vi gjorde en svag insats i torsdags, men vi vet också att vi har kvalité nog att revanschera oss, säger Pioli enligt Milan News.

”Utvärderas”

Han motiverade bytet med att nyckelspelarna behöver få vila emellanåt eftersom spelschemat är intensivt. Men det lär inte bli tal om någon bänkning för Zlatan mot Verona.

– Jag utvärderar hans status vecka för vecka. Det kommer utmanande tider framöver, men låt oss inte blicka för långt fram, säger Pioli.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.