”Korkat beslut – en barnrumpa”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Göteborg blir kvar i damallsvenskan efter helomvändning.

Men klubbens ordförande får hård kritik.

– Korkat – i det här fallet var Peter Bronsman en barnrumpa, säger Sportbladets krönikör Kristoffer Bergström.

På bara några dygn har SM-guldvinnaren Kopparbergs/Göteborg gått från att de skulle lägga ner elitverksamheten, till att klubben behåller sin plats i damallsvenskan 2021. Även om det kan bli i ett annat format, eftersom klubben menar att den måste integreras i en större förening.

– Vi ser nu i efterhand att det såklart finns krafter som vill rädda elitfotbollen. Men det hade gått att komma hit utan att först lägga ner, och sedan starta igen, säger Sportbladets krönikör Kristoffer Bergström.

Han anser att Göteborgs ordförande Peter Bronsmans agerande är infernaliskt dumt.

”Fullständigt idiotiskt”

– Bronsman är en profil och har sponsrat laget i 16–17 år, och fått väldigt mycket för det. Han har fått döpa laget efter sitt cidermärke, han driver en förening med en väldigt försiktig styrelse. Han får igenom allt han vill – han får igenom att lägga ner hela elitverksamheten. Helt förhastat, helt huvudlöst.

– Det finns massa andra sätt att göra på. Det är inte så att Peter Bronsman är en idiot på något sätt, men just det här beslutet – det är fullständigt idiotiskt, det var korkat. Just i det fallet var Peter Bronsman en barnrumpa som agerade spontant, säger Kristoffer Bergström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.