Kopparbergs/Göteborg FC

”Lagen kan inte ha exakt samma namn”

Av: 

Moa Berander

FOTBOLL

BK Häckens styrelse föreslår att klubben ska ta över Kopparbergs/Göteborg.

Men om förslaget går igenom kommer laget i damallsvenskan inte kunna heta samma som resten av klubben under säsongen 2021.

Det blir ett övergångsår då GFC inte kan överlåta elitlicensen innan dess.

BK Häcken har kallat till ett extrainsatt årsmöte, där huvudfrågan är att rösta kring huruvida medlemmarna godkänner föreningens förslag att överta Kopparbergs/Göteborg FC.

Men om medlemmarna röstar igenom förslaget är det ändå inte fritt fram för laget att heta BK Häcken i damallsvenskan. Man får inte överlåta en elitlicens för kommande säsong efter 31 december, vilket innebär att det som fram tills nu har varit Kopparbergs/Göteborg FC kommer behålla sitt organisationsnummer under säsongen 2021.

”Kan inte ha exakt samma namn”

Häcken har sedan tidigare ett damlag i division 2. Dessa två lag kommer båda vara en del av klubben, förutsatt att medlemmarna röstar igenom förslaget.

– Det som gäller 2021 är att utifrån att det är två olika organisationsnummer kan de inte ha exakt samma namn. Det är formaliteter hos SvFF. Men hur man utformar det får vi återkomma med, säger BK Häckens kommunikationschef Malin Jonson.

Vad namnet istället kommer bli är ännu inte klart. Det är en process som kommer påbörjas om förslaget går igenom på årsmötet 27 januari.

Till säsongen 2022 kan det damallsvenska laget istället få samma organisationsnummer som Häcken och kan då heta samma som klubbens andra lag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Häckens supportrar kritiska till övertagandet av Göteborgs FC

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kopparbergs/Göteborg FC

BK Häcken

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll