Nicklas Bendtner lägger av med fotboll: ”Måste hitta något annat”

Han har inte spelat professionell fotboll på 1,5 år.

Nu bekräftar den danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner, 33, att han lägger skorna på hyllan.

– Jag saknar det varje dag, men jag är också medveten om att det finns ett slutdatum i det här jobbet, säger den tidigare Arsenalspelaren i Discoverys tv-program Bendtner & Philine.

Efter bara fem månader i FC Köpenhamn tvingades Bendtner lämna i december 2019.

Det blev sista gången 33-åringen fick spela professionell fotboll.

Sedan dess har det blivit några matcher med Tårnby FF men inte mer än så – delvis på grund av pandemin.

–  Hela mitt liv har jag spelat fotboll och sedan slutar det bara från en dag till annan. Då står man plötsligt utanför och vill verkligen göra många saker, men jag har inte lyckats på grund av corona, säger Bendtner.

Och nu står det alltså klart att 33-åringen spelat sin sista fotbollsmatch.

– Jag tror att jag måste spendera mycket tid på att förstå att det faktiskt är över nu. Nu måste jag hitta något annat att gå in i och andra saker som ger mig vad fotboll gav mig under alla dessa år. 

Har tränarambitioner

Totalt blev det 30 mål på 81 landskamper för Danmark och spel i både VM 2010 och EM 2012. Därtill har han vunnit norska Eliteserien två gånger och sköt Wolfsburg till tyska cup-mästare 2015.

Trots att spelarkarriären är över vill Bendtner dock inte lämna sporten helt.

– Fotboll är en så stor del av mitt liv att jag inte kan lämna det. Det är därför jag håller på att gå tränarutbildning eftersom jag hoppas att det kan ge mig så mycket eller kanske till och med mer än tidigare. På det sättet kommer jag fortfarande att vara en del av fotboll, säger dansken.

Dömdes till fängelse

I samband med att Danmark spelade landskamp mot Sverige 2018 hamnade Bendtner och hans flickvän Philine Roepstorff i osämja med en taxichaufför.

Paret ska ha lämnat taxin utan att betala varpå chauffören klev ur och kastade en flaska mot dem.

Fotbollstjärnan svarade med att angripa mannen och misshandla honom, vilket senare under hösten renderade i en fängelsedom á 50 dagar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.