Fick gult kort för näsblod

GÖTEBORG. Olga Ahtinen fick en arm över näsan och började blöda.

När hon blev yr och satte sig ner så fick hon en varning för att hon försökte fördröja spelet.

– Jag kan nog vara den första i historien som fått ett gult kort för näsblod, säger Linköpingspelaren.

Det var mitt i den andra halvleken när Häcken pressade på som mest för en kvittering. I samband med en närkamp fick Linköping-mittfältaren Olga Ahtinen en arm över näsan.

– Jag kände att det började blöda, men jag vågade inte sätta mig ner direkt. Det var ändå en smäll mot huvudet, men jag ville inte att de skulle göra mål, så jag försökte fortsätta.

Häcken fick hörna, men när de skulle slå in bollen ropade Linköpingsbänken åt Ahtinen att sätta sig ner. Det gjorde hon, med blodet rinnande ur näsa och mun. Men domaren Sara Wiinikka gav henne ett gult kort för spelfördröjande. 

– Det kom så mycket blod och jag hörde typ ingenting och alla skrek olika grejer. Men jag kände att det var så mycket blod att jag måste sätta mig ner och göra något åt det.

Hon fick gå av planen för behandling, men uppfattade först senare att hon blivit varnad.

– Ja, det var senare när jag var tillbaka på planen som domaren sa till mig att ”gör nu ingenting eftersom du har ett kort”. Så det var först då jag förstod.

Förstod du varför du fick det?

– Nä… Jag vet inte? För att bänken skrek? Så jag får kort för att de skriker? Jaha, hm… Så kan det vara.

Linköpingstränaren Andrée Jeglertz var oförstående.

– Jag fattar inte riktigt vad som hände. Hon kände sig yr och ville sätta sig ner. Men hon fick inte det, utan fick en varning i stället? Mycket konstigt.

Men ni skrek på henne från bänken att hon skulle sätta sig ner?

– Nej. Eller alltså, om hon var snurrig och yr så vill vi ju inte att hon ska upp och gå. Så då sa vi att hon måste sätta sig ner, så klart. Men det var första gånger jag varit med om att en spelare blivit varnad för näsblod. 

Linköping skrällde och vann på Bravida Arena mot guldtippade Häcken. En skön revansch för bland annat cupförlusten (2–5) i vintras.

– Det betyder jättemycket för oss. Det var tredje gången vi var här och spelade nu, det känns nästan som att vi är här oftare än på hemmaplan. Men det var så härligt, för vi jobbade så hårt tillsammans. Även om vi inte var laget som hade bollen mest eller skapade mest, så jobbade vi bra tillsammans. Och fotboll handlar om att göra mål, säger Ahtinen.

Till sist, hur mår näsan?

– Äh, nu är det ingen fara. Det är okej.

Olga Ahtinen fick senare gult kort.
Olga Ahtinen fick senare gult kort.

Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.