Källor: Klubblagssäsongen över för Zlatan

Giorgio Chiellini kramar om Zlatan Ibrahimovic.
Giorgio Chiellini kramar om Zlatan Ibrahimovic.

Milans tränare Stefano Pioli öppnade för att Zlatan Ibrahimovic, 39, kan spela i Serie A-avslutningen.

Uppgifter från Italien säger något annat.

Enligt flera källor är klubblagssäsongen över för den svenske landslagsanfallaren, erfar Sportbladet.

Sent i söndags kväll tvingades Zlatan Ibrahimovic avbryta matchen mot Juventus efter 66 minuters spel efter en duell där anfallaren vred till vänsterbenet.

Vid en presskonferens under tisdagen beskrev Milantränaren Stefano Pioli vad som hände.

– Han fick en lätt övervridning av knät. Han är inte tillgänglig i morgon (onsdagens match mot Torino) eller på söndag. Sedan får vi se nästa vecka.

Spelar inte mot Atalanta

Flera italienska källor uppger för Sportbladet att Zlatan med stor sannolikhet har spelat klart för säsongen med AC Milan.

Det är inte troligt att Ibrahimovic spelar mot Atalanta i den sista ligaomgången, söndag 23 maj.

Orsaken uppges vara att knäskadan Zlatan dragit på sig helt enkelt behöver tid på sig att läka. 

Enligt källorna har svensken inte magnetröntgat det skadade vänsterknät på nytt igen efter söndagens match. En av anledningarna sägs vara att man redan vet vad det är för typ av skada i knät som Ibrahimovic plågas av efter förra veckans undersökningar.

De första rapporterna uppgav att EM inte är i fara för Zlatan Ibrahimovic. Enligt Sportbladets italienska källor är det en sanning med modifikation.

Milan är nära en viktig Champions League-plats och de kommande ligamatcherna mycket viktiga och där hade Ibrahimovic behövts.

– Det är uppenbart att klubben inte säger hela sanningen kring skadan, annars hade Zlatan kunnat spelat tidigare. Han behöver ett par veckor med behandling och balans- och stabilitetsövningar för knät för att kunna prestera i EM, uppger en källa för Sportbladet.

Kan slå upp skadan igen

– Men det finns inga garantier för att det håller. Det som hände i söndags kan hända igen. Det är det man försöker förebygga de närmaste veckorna. Samtidigt har Zlatan visat flera gånger att han går emot logiken kring skador, prestationer och ålder.

Janne Andersson presenterar den svenska EM-truppen 18 maj. Truppen samlas i Båstad 24 maj för ett första läger.

Den slutliga EM-truppen ska vara inlämnad till Uefa 1 juni, men landslagen får lov att ersätta skadade spelare med nya spelare fram till den första matchen spelas, i Sveriges fall 13 juni mot Spanien.

Så om skadan inte förvärras, eller något nytt upptäcks vid en ny magnetkameraundersökning av knät, kommer Zlatan Ibrahimovic åtminstone vara med i EM-truppen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.