London Calling

Kritiserar Mané efter dissen mot Klopp: ”Respektlöst”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Sadio Mané petades ur startelvan mot Man United men hamnade ändå i hetluften efter 4–2-segern. Dessutom öppnar Kai Havertz upp om tuffa starten i Chelsea.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jürgen Klopp hade aldrig tidigare vunnit på Old Trafford fram till torsdagskvällen då det framskjutna mötet med Man United spelades. Liverpool besegrade hemmalaget med 4–2 och tränaren ville fira med sina spelare efter slutsignal... men fick nobben av Sadio Mané. Anfallaren, som inledde på bänken och hoppade in först i den 74:e minuten, ignorerade Klopps utsträckta hand.

Incidenten spelades ned av tränaren själv. ”Det finns inget problem”, säger Klopp i Sky. ”I går tog jag ett sent beslut på träning och valde Diogo (Jota). Killarna är vana vid det. Jag brukar vanligtvis komma med en förklaring men det fanns inte tid till det. Allt är bra”. På presskonferensen tillägger Klopp att: ”Sadio var inte så glad men det är allt”.

Manés handling delade experterna i Sky-studion. Graeme Souness slog snabbt fast att spelarens beteende inte var okej: ”Respektlöst. Det har aldrig hänt mig men jag hade inte varit glad. Det är både respektlöst mot managern och mot fotbollsklubben. Självklart är han inte glad över att ha lämnats utanför men han kan knappast sura eftersom han inte har haft en jättebra säsong och Liverpool vinner matchen med 4–2”.

Roy Keanes höll med om att Manés uppförande inte var det bästa men gav också en känga till Klopp. Den förre Man United-spelaren menar att det är tröttsamt av tränare att springa in på planen efter slutsignal. ”Det är en ny trend nu att alla tränare ska göra highfive med spelarna efter matcherna”, säger Keane. ”Jag hade inte velat att min manager skulle komma fram och highfivea mig. Kanske om vi vann ligan, men till och med då hade jag varit tveksam. Det är bättre att backa undan om man ser att en spelare är upprörd”.

Det är inte ofta spelare visar den sortens attityd mot Klopp, menar Jamie Carragher. ”Sånt här händer, han (Mané) vill spela och visade känslor”.

Sadio Mané

Foto: Zac Goodwin / TT NYHETSBYRÅN

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester:

EM i fotboll 2021: Guide med datum, spelschema och tv-tider
Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal
Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

DAGENS INTERVJU

Kai Havertz öppnar upp kring svårigheterna efter insjuknandet i Covid-19 och menar att det tog honom två månader att återhämta sig fullt ut. Chelsea-spelaren testades positivt i november och missade bara tre matcher men förklarar att sviterna satt i betydligt längre än så.

”Det var väldigt tufft för mig och det tog 3–4 veckor att bli bra, även om jag inte kände mig hundraprocentig”, säger Havertz till Daily Mirror. ”Det var en svår sjukdom. Jag kände ingen doft, ingen smak och låg bara i sängen hela dagarna med ryggsmärta. Förhoppningsvis behöver jag aldrig uppleva det igen”.

Tysken, som anlände till London inför säsongen, behövde tid för att anpassa sig till Premier League. ”Det är en märklig känsla att komma till ett nytt land och behöva sitta i karantän och allt det där”, säger Havertz. ”Det var inte lätt för mig men jag tror att det kommer ändras snart och det ser jag fram emot”.

Kai Havertz

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SILLY

Joel Mumbongo debuterade i Premier League tidigare i år och har totalt gjort sju seniormatcher. Enligt The Athletic är Burnley så pass nöjda med den 22-årige svensken att klubben har valt att aktivera en förlängningsoption. Det nya kontraktet ska sträcka sig över säsongen 2021/2022.

DAGENS GLÄDJEDÖDARE

De Manchester City- och Chelsea-supportrar som hoppas på en trevlig solsemester i samband med Champions League-finalen i Porto kan glömma den drömmen, menar Daily Mail. Enligt tidningen har Portugal bestämt att de som reser in i landet för att se matchen måste befinna sig i en ”bubbla” och lämna senast 24 timmar efter ankomst.

”De som kommer hit måste anlända och återvända under samma dag med ett negativt provresultat”, säger ministern Mariana Vieira da Silva.

City och Chelsea tilldelas respektive 6000 biljetter till matchen den 29 maj.

DAGENS RYKTE

Ed Woodward meddelade i samband med Super League-fiaskot att han kliver av uppdraget som vice-ordförande i Manchester United efter årsskiftet. Sedan tidigare har den nuvarande Ajax-chefen Edwin van der Sar nämnts som en potentiell ersättare men det troligaste är att det blir ett okänt ansikte som tar över. Enligt The Guardian ligger Richard Arnold bäst till, tätt följt av Cliff Baty och Hemen Tseayo. Samtliga arbetar redan för Manchester United om än med olika, finansiella uppdrag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Champions League-final 2021: Guide med tv-tider och datum

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League