Malmö FF tappade segern i slutminuterna

Av: Emil Eiman Roslund, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sista matchminuten.

Då släppte Malmö FF in kvitteringen mot IFK Norrköping.

IFK Norrköping såg till att serieledande Malmö FF missade chansen att öka avståndet till toppkonkurrenterna. Detta efter att de på hemmaplan kvitterat i den 90:e matchminuten.

I en match där första halvlek blev mållös, där hemmalagets Simon Thern brände friläge efter Malmöslarv. I stället spräckte MFF nollan fem minuter in i andra 45:an.

Kaptenen poängräddare

Erdal Rakips hörna letade sig fram till mittbacken Franz Brorsson, som ostörd vinklade in 1–0. 24-åringens andra mål för säsongen, dessförinnan hade han inte gjort ett enda mål på 81 allsvenska matcher.

Matchen gick mot en uddamålsvinst för MFF. Men likt lagens första möte för säsongen kom en sen kvittering. Efter en rörig hörna tryckte lagkapten Alexander Fransson in 1–1.

– De har lite flyt och gör ett pissmål, säger Malmös Franz Brorsson till Dplay.

– Det var väl i stort sett två pissmål. Alltså, vadå. Fasta situationer avgör matcher och i dag blev det åt båda hållen. Det är väl ingen jättestor fotbollsmatch att titta på, säger Ola Toivonen.

Anfallaren, som hamnade i fokus för en omdiskuterad varning, var självkritisk efter matchen.

– Jag vet inte om jag var så jävla bra i dag. Tappar några bollar, höll några bollar. Och konstgräs – det är ju helt sjukt. Någonstans är det blött och någonstans är det inte blött. Någonstans glider bollen, och så stannar den någon annanstans. Jag måste lösa det.

Du gjorde mål på konstgräs i Östersund, så du kan.

– Det är typ det enda.

Sviten intakt

Oavgjort mellan serieledaren och tabellfyran. Och Malmö har nu ingen vinst i de fyra senaste allsvenska omgångarna.

– Man kan inte säga det. Vi har spelat två matcher i Europa under den tiden. Det är äpplen och päron, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.