Hemlighetsmakeri inför speciella derbyt: ”Jag säger inte ett ljud”

Av: Jonna Andersson

Publicerad:

Derbyt mellan Örebro och Eskilstuna slutade med ett kryss senast.

I kväll möts lagen igen och mycket hålls hemligt – som Örebros startelva.

– Jag säger inte ljud, säger Örebrospelaren Nathalie Hoff Persson, 23.

Målvaktstavla, självmål och riktigt snygga frisparksmål.

Senaste derbyt mellan Örebro och Eskilstuna var minst sagt underhållande – i alla fall för tv-publiken. Spelarna själva var inte lika roade.

– Vad ska man säga, det var väldigt svängande. Dessutom var det första matchen för säsongen. Vi ska försöka få till ett mer kontrollerat spel den här gången, säger Örebromittfältaren Nathalie Hoff Persson, 23.

Håller elvan hemlig

Örebro och Eskilstuna är två lag som kan varandra utan och innan. Inför kvällens ”El Gnällico” är det därför mycket hemlighetsmakeri. Örebro vägrar släppa sin startelva – något klubben vanligtvis brukar göra.

– Spelarna träffas nästan dagligen och vi vill inte ge varandra någonting. Det är en extra krydda i den här matchen, säger Örebros tränare Stefan Ärnsved.

Två av spelarna som, troligtvis, träffas mer än andra är Örebromittfältaren Nathalie Hoff Persson och Eskilstunamålvakten Emelie Lundberg, 27. Konkurrenterna är nämligen tillsammans.

– Jag säger inte ett ljud om hur vi vill spela till henne och hon säger inget om hur Eskilstuna vill spela. Vi pratar inte om det. Hon kör sitt race och jag kör mitt, säger Hoff Persson.

Blir du inte extra taggad av att möta din flickvän?

– Egentligen inte, vi vill vinna lika mycket både två. Vi brukar kunna hålla god stämning oavsett resultat. Jag är i och för sig en sämre förlorare än vad Emelie är. Tre poäng i kväll så kommer jag att vara på bra humör.

Nathalie Hoff Persson och Emelie Lundberg.
Foto: BILDBYRÅN
Nathalie Hoff Persson och Emelie Lundberg.

Revanschlystna lag

Inför kvällens derby ligger Eskilstuna på nedflyttningsplats, fyra poäng före jumbon Uppsala. Laget går in i matchen med fyra raka förluster i ryggen.

Gästande Örebro kommer också dem från en förlustsvit. Det är alltså två revanschlystna lag som möts på Tunavallen i kväll.

– Det är alltid speciellt med ett derby. Men vi är trygga i det vi gör och kommer inte att göra massa ändringar bara för att vi möter Eskilstuna. Jag känner mig i form och är riktigt taggad, säger Hoff Persson.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.