Lagkaptenen efter uppgifterna: ”Har inte tappat gruppen”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Enligt vad Sportbladet erfar har det skurit sig mellan Djurgårdens spelartrupp och huvudtränaren Pierre Fondin.

Lagkapten Sheila van den Bulk slår tillbaka mot uppgifterna.

– Jag upplever inte att han (Pierre Fondin) har tappat hela gruppen, säger hon.

När Djurgårdens lagkapten Sheila van den Bulk från Nederländerna svarar i telefon har hon precis tagit del av uppgifterna kring sitt lag.

Enligt Sportbladets källor har det skurit sig mellan spelartruppen och huvudtränaren Pierre Fondin. Flera spelare är skadade och den hårda belastningen i kombination med inställd ledighet ska ha skapat en ”lätt upprorisk” stämning.

Sheila van den Bulk känner inte igen sig i beskrivningen.

– Det är lite som Jean (Balawo, sportchef) säger att vi tränar hårt, men det är inget fel med det. Jag tror att vi försöker hitta gränserna. Vi vill vara så bra som möjligt inför säsongsstart.

Tränar ni hårdare än ni gjort innan, jämfört med förra säsongen?

– Jag tycker inte det. Förra året tränade vi också väldigt hårt under försäsong. Ni skriver att många är skadade, men i flera fall har det inte med belastning att göra. Det är lite fel beskrivet.

Det finns andra bakgrunder?

– Vissa spelare har hjärnskakning, det har inget med belastning att göra. Men ni kanske ska ringa sjukgymnasten, jag har inte exakt koll. Jag kan bara prata för mig själv och det är klart att man blir trött i kroppen när man tränar hårt, men det är försäsong och det tillhör en försäsong.

Får ni spelare utrymme för återhämtning?

– Ja, men, det är inte så att vi aldrig har ledigt. Nu har vi haft en match under påskhelgen och en träning, men Pierre har också sin åsikt om varför vi gjorde det. Det är bara att följa det, han vill också att vi lyckas och blir bättre.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Är det den inställda påskledigheten som skapat oro i truppen?

– Jag vet inte vad uppgifterna kommer ifrån. Vi har haft en ledig dag i påsk, det var i söndags. Vi gick inte vidare i svenska cupen och om Jean och Pierre upplevde att vi behövde en till match mot ett damallsvenskt lag så var det bara den helgen vi kunde spela den. Nästa helg finns, men vi har spelare borta med landslaget. Jag tycker att det var rätt att vi spelade en match mot ett bra lag (Piteå).

Finns det en spricka mellan spelarna och Pierre Fondin?

– Jag ska inte svara på den frågan, jag upplever inte det, men jag har inget svar.

Som lagkapten borde du ha fått till dig sådan information?

– Om det sker tänker jag hålla det internt. Det är inget som någon utifrån ska bli involverad i, det skapar bara oro och det behöver vi inte inför premiären.

Hur ser du på att den här informationen kommer fram?

– Jag vet inte, vi är lediga idag. Vi tränar imorgon och vi får se. Men det är klart att vi måste hålla ihop laget och snacka om det. Det är inte bra för  laget och klubben om det blir oro inför säsongspremiären, säger hon och påpekar:

– Jag upplever inte att han har tappat hela gruppen.

Upplever du att spelartruppen har förtroende för Pierre Fondin?

– Ja, det tror jag.

Hur ser ditt förtroende för tränaren ut?

– Jag tycker att han har en bra åsikt om fotboll och är tydlig med hur vi ska göra. Han har precis börjat som tränare och det är klart att han gör misstag ibland, det gör vi alla. Det gör spelare, domare och tränare. Det får man göra. Jag har fullt förtroende för Pierre.

Hur ser du på en sportsliga situationen inför premiären?

– Det är såklart en lite jobbig situation. Vi har två spelare som inte kommit och flera som är borta med sina landslag, vilket är bra. Men det är kanske är så att vi tränar extra de dagar vi kan, det är viktigt att träna när så många som möjligt för på plats.

Sportbladet har sökt Pierre Fondin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.