OBOS Damallsvenskan i fotboll

Djurgårdstränaren om kaoset: ”Har varit starka hela tiden”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Sportbladet har rapporterat om utbrett missnöje och utbrett slitage i Djurgårdstruppen inför den damallsvenska premiären, något som flera källor bekräftat.

Pierre Fondin tar dock uppgifterna med lugn.

– Som tränare så kommer det förmodligen alltid finnas spelare som vill spela mer och vill få mer uppmärksamhet, säger Djurgårdstränaren till Sportbladet.

För en knapp vecka sedan rapporterade Sportbladet om ett utbrett missnöje i Djurgården. Detta på grund av både slitage, småskavanker och en inställd ledighet. Något som flera källor bekräftat för Sportbladet. Uppgifterna följdes av att Djurgården gick ut via officiella kanaler för att klargöra frånvaroanledningarna i truppen inför lördagens damallsvenska premiär mot Kif Örebro.

– Jag tyckte det var tråkigt att det kom ut. Att det var det som skrevs. För jag upplever inte att det är sanning, säger Djurgårdstränaren Pierre Fondin, som själv har en annan bild av situationen, till Sportbladet under onsdagen.

”Då är de kanske på fel nivå”

I uppgifterna om missnöjet, som Sportbladet har fått bekräftade från flera källor, rapporteras det också om att det skurit sig mellan spelartruppen och tränaren till följd av det missnöjet.

– Som tränare så kommer det förmodligen alltid finnas spelare som vill spela mer och vill få mer uppmärksamhet. Så länge man är i en startelva så känns allt bra. Ibland kan speltid och sådana bitar påverka hur mycket man gillar en tränare eller inte. Där kommer jag alltid ha spelare som tycker mer eller mindre om mig och som kommer vara besvikna om de inte spelar, säger Fondin och lägger till:

– Om spelarna inte vill spela till hundra procent kanske de är på fel nivå också.

Spelarmöte

Som följd av rubrikerna och skriverierna så har Djurgårdsspelarna haft ett internt möte, både mellan spelare och spelare och mellan spelare och ledare, för att reda ut läget.

– Vi har tagit upp det i laget och vi har pratat om det. Om lite vad som hänt och att vi kanske måste förbättra kommunikationen inom klubben och laget, säger lagkapten Sheila Van den Bulk till Sportbladet, som ändå ser en positiv effekt av kaoset.

– På något sätt har vi också kommit närmare varandra. Vi har fullt fokus på kommande matchen och det känns jättebra.

Tränare Fondin:

– Jag ska inte säga att det varken har försvagat oss eller förstärkt oss. Jag tycker vi varit starka hela tiden. Tycker vi hållit ihop på ett bra sätt ändå. Några som kommer in lite sent men det känns som alla är med på det tåget.

Pappersstrul för nyförvärvet

Förutom skadeläget så är det även inresetillstånd, landslagsuppehåll och pappersrelaterade saker som ställer till det i laguttagningen inför lördagens premiär. Alexandra Takounda anlände i lördags och förväntas göra sin första träning i morgon (torsdag). Daniel Zamora är på väg tillbaka från ett landslagsuppdrag med Chile. Och det senaste nyförvärvet, Elizabeth Addo, väntar fortfarande på att få resa till Stockholm.

– De sitter och pratar om något papper. Hon har arbetstillstånd och det mesta verkar vara på plats. Hon och Djurgården är redo att beställa flygbiljetten så det är något litet, säger Fondin.

- Se damallsvenskan 2021 på Sportbladet Play

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Kaos i Djurgården – bara sex spelare tränade

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Fotboll