Norrköping bröt Häckens segersvit

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

NORRKÖPING. Efter en rätt tung säsong visade David Moberg Karlsson vägen mot Häcken – med ett snyggt distansskott.
Nu hoppas 23-åringen att det ska vända.
– Jag har bränt så otroligt mycket i år. Skönt att få göra ett mål, säger han.

Efter två raka förluster på hemmaplan vann Norrköping med 4-1 mot formstarka Häcken. Den som visade vägen var David Mobergs Karlsson, 23, med ett distansskott.
– Jag har bränt så otroligt mycket i år, så det var skönt att få göra ett mål, säger Moberg Karlsson.
Har det satt sig i huvudet?

– Det är mycket snack, särskilt när man är anfallare. Då är det snack om att man ska göra mål, särskilt när man spelar med Kalle (Holmberg), som gör mycket mål. Jag bryr mig inte så mycket, men det är såklart inte tråkigt att göra poäng, säger Moberg Karlsson.

Året började annars på bästa sätt för David Moberg Karlsson. Norrköpingsspelaren fick debutera i a-landslaget under januariturnén, men därefter har säsongen inte blivit vad han hoppats på. Han hade en del skador som störde inledningen på säsongen, han fick sitta en hel del på bänken i början av allsvenskan och han fick inte följa med på U21-EM.

– Jag hade bra självförtroende under försäsongen, men sedan kom någon skada och jag kom inte riktigt in i laget. Det klart att det tär på självförtroendet, säger han och fortsätter:

– Sedan har det varit lite uppförsbacke, med in och ut ur laget och jag har haft problem med halsen. Det är först nu jag känner kontinuitet, och att jag har lite mer självförtroende. Förhoppningsvis kan jag spela ännu fler matcher i rad nu, säger han.

Du har haft tunga perioder tidigare i karriären, som när du fick dåligt med speltid i Sunderland. Hur tacklar du motgångar nu jämfört med tidigare?

– Helt annorlunda. I Sunderland var det inte alls bra överhuvudtaget och det sänkte mig rejält, men det är svårt. Man vill spela och när man känner att det går bra på träning, men man inte får ut det på match är det jobbigt. Och är det så under långa perioder tär det på självförtroende. Kontinuitet är viktigare än man tror, säger Moberg Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM