PSG-stjärnan utsatt för utpressning

Sågade förbundskaptenen – filmades i smyg

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: Kamil Zihnioglu / TT / NTB Scanpix

PSG-stjärnan Layvin Kurzawa smygfilmades när han talade ont om förbundskaptenen Didier Deschamps.

Nu har fem personer gripits för utpressningsförsök.

”De gripna ville ha 100 000 euro i kontanter”, skriver Europe1.

Det franska landslaget skakades så sent som inför 2016 års hemma-EM av en utpressningsskandal efter att Mathieu Valbuena fångats på en sexfilm och krävdes på pengar av Karim Benzemas vänner.

– Vi satt och pratade och så sa Karim: ”Jag hörde att Djibril Cissé gjorde samma sak 2008, betalade du då?” Ja, svarade jag och Karim fortsatte: ”Kom filmen ut då?” Nej, svarade jag och så fortsatte han hela tiden. Flera gånger upprepade han att jag hade att göra med ”stora ligister”, sa Valbuena då.

”Ville ha 100 000 euro”

Och nu skakas fransk fotboll av ett nytt fall av utpressning.

PSG:s och franska landslagets vänsterbacksstjärna Layvin Kurzawa, 25, har smygfilmats under en kväll på en shishabar i Paris.

Där talar PSG-stjärnan ont om franske förbundskaptenen Didier Deschamps och nu har fem personer, som haft tillgång till filmen, gripits misstänkta för utpressning, uppger Europe1.

”De gripna ville ha 100 000 euro (motsvarande 950 000 kronor) i kontanter, men Kurzawa tvekade inte med att kontakta polisen”, skriver Europe1.

Planerade attackförsök

Polisen kunde gripa den fem männen tack vare telefonavlyssning.

Och enligt Europe1 greps tre av de misstänkta i närheten av Kurzawas hem där brottslingarna hade planerat ett attackförsök och råna fotbollsstjärnan på pengar.

Varken Mathieu Valbuena eller Karim Benzema har figurerat i Deschamps landslag sedan utpressningsskandalen. Huruvida det franska landslaget – som slåss med Sverige om en plats till VM 2018 i Ryssland – ställer sig till Kurzawasituationen är ännu inte känt.

Publicerad: