”Jag skäms inte för att jag röker”

Foto: BRUNO FAHY / Belga
Nainggolan.
FOTBOLL

Radja Nainggolan var petad från det belgiska landslaget under hösten.

Anledningen sägs vara att han röker – men nu är han tillbaka i truppen.

– Jag vet att jag borde vara ett bra exempel men jag skäms inte för att jag röker, säger han enligt Football Italia.

Radja Nainggolan var med och spelade EM för Belgien förra sommaren. Det var han som sköt bort Sverige från möjligheten att ta sig vidare från gruppspelet.

Men det var inte bara fotbollen som gav honom rubriker. Han fångades på bild med en cigarett vid laghotellet och Marc Wilmots, dåvarande förbundskapten, berättade att den 28-årige mittfälltaren fick ett rum med balkong för att kunna blossa utan att sätta igång brandlarmet.

Efter EM tog Roberto Martinez över som förbundskapten för Belgien, och då har Roma-mittfältaren inte funnits med i truppen.

Den nye förbundskaptenen införde nämligen ett förbud mot rökning när han tog över.

Kommer inte sluta

Nu är Nainggolan tillbaka i landslagstruppen inför Belgiens matcher mot Grekland och Ryssland – trots att han inte slutat röka.

Det hör inte till vanligheterna att elitidrottare är öppna med att röka en cigarett eller två. Nainggolan röker mer än så och är minst sagt öppen med det, och han har inte för avsikt att sluta heller.

– Jag skäms inte för att jag röker och jag har aldrig dolt att det är något jag gör. Jag vet att jag borde vara en bra exempel, jag har barn… men jag är bara en fotbollsspelare, jag gör mitt jobb. Alla vet att jag röker och jag kan inte dölja det men jag skäms inte, sade Nainggolan enligt Football Italia på den belgiska landslagssamlingen.

Belgien spelar VM-kval mot Grekland 25 mars och träningslandskamp mot Ryssland 28 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM