Klart: Norrköping värvar islänning

Foto: Ringo H.W. Chiu / TT / NTB Scanpix
Gudmundur Thorarinsson, IFK Norrköping.
FOTBOLL

IFK Norrköping har hittat sin mittfältare.

Gudmundur Thorarinsson, 24, skriver på ett treårskontrakt.

– Jag gillar när jag får ha bollen och styra spelet. Jag gillar att ta tillbaka bollen och jobba hårt på planen, säger ”Gudi” Thorarinsson.

IFK Norrköping slåss med flera skador och den centrala positionen på mittfältet har varit en sårbar punkt i truppen. Daniel Sjölund och Andreas Blomqvist är skadade och Tesfaldet Tekie såldes tidigare i vinter.

Nu verkar klubben med 13 SM-guld ha löst problemet.

På dagens presskonferens presenterade Peking islänningen Gudmundur Thorarinsson som nyförvärv.

– Det är en synnerligen spelskicklig innermittfältare som vi har sökt under en längre tid. Vi vet också att han har spelat många kvalitativa matcher, säger Jens Gustafsson.

Slog ut Peking i CL-kvalet

24-åringen värvas från Rosenborg i norska ligan. Det handlar om en permanent övergång då Thorarinsson ska ha haft ett kontrakt som sträckte sig till 2019 med norska klubben.

– Vi har sökt en ersättare till Tesfaldet (Tekie). Vi har hittat en ekonomisk lösning med Rosenborg, säger Gustafsson.

Mittfältaren gjorde 24 matcher i Rosenborg förra säsongen, och var med när norrmännen besegrade Norrköping i kvalet till Champions League. Islänningen har även gjort två säsonger i danska Nordsjælland. Jens Gustafsson medger att Norrköping fick goda kontakter med Rosenborg efter Europaäventyret.

Värvar skadad spelare

Thorarinsson blir tredje islänning i Norrköping, sedan tidigare finns Jon Fjoluson och Alfons Sampsted.

I januari skadade islänningen foten vilket gör att han inte kommer att kunna spela förrän om några veckor.

– Efter att jag hört vad Jens har för syn på fotboll kändes det bra. Jag är sugen på att spela fotboll nu, tack och lov är det bara två-tre veckor kvar innan jag är tillbaka efter min skada, säger ”Gudi” Thorarinsson på presskonferensen.

ARTIKELN HANDLAR OM