Allsvenskan i fotboll

Fick Gessle att skänka en hundring till värsta rivalen

Succé direkt för kändisarnas insamling till nykomlingen

Av: 

Johan Flinck

Per Gessle
Per Gessle

FOTBOLL

Halmstadskändisarnas insamling till HBK har blivit en omedelbar succé.

Man har till och med fått den inbitne Halmia-supportern Per Gessle att skänka en hundring till rivalen.

– Nu kan ingen backa undan, skrattar initiativtagaren och Gyllene Tider-trummisen Micke ”Syd” Andersson.

Halmstad BK kvalade till allsvenskan i höstas

Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson blev i höstas uppringd av sin trummiskollega från Halmstad, Lasse ”Pop” Svensson, som hade en idé om hur fansen till Halmstads BK skulle kunna hamna på matchtröjorna när klubben gör comeback i allsvenskan i vår.

– Jag var på direkt. Gyllene Tider sponsrade HBK och Halmia 2013 när vi var på turné. Vi hade vår logga på ärmen. Jag minns hur stolt jag var, berättar Micke Syd för Sportbladet.

Han kontaktade tre kändisar från Halmstad med hjärtan som klappar för HBK – pingislegendaren Jörgen Persson, förra tennisproffset Sofia Arvidsson och underhållaren Thomas Petersson.

Ett klubbmärke för fansen

– Vi behövde några ambassadörer och de högg direkt.

I fredags sjösattes kampanjen #HBKkompisar – en så kallad crowdfunding med målet att nå 100 000 kronor för att sätta loggan med #HBKkompisar på matchtröjorna.

– Det ska vara som ett klubbmärke för oss supportrar. Mig veterligen har inga supportrar gjort det för sitt lag tidigare med målet att hamna på tröjan. Det är kul att vara först på bollen, säger Micke Syd.

– Tanken är att var och en sätter in 100 kronor. Då blir man medlem i #HBKkompisar och får sitt namn på HBK:s hemsida. Sedan kan man sätta in 1000 kronor också och få ett speciellt HBK-kit.

Fått in 60 000 – och Gessle

Kampanjen har blivit en omedelbar succé.

– Vi har fått in över 60 000 kronor på fyra dagar. Det bor 100 000 i Halmstad så det vore fan om det här inte ordnade sig.

Micke Syd är extra nöjd med att han lyckats få med bandkollegan Per Gessle, som alltid hållit stenhårt på lokalrivalen Halmia.

– Han skrev till mig mitt i en intervju att han ville pytsa in. ”Va, skämtar du med mig”, svarade jag, men förklarade sedan hur man gjorde. Kan Halmstads störste halmian gå in med 100 kronor för att han tycker att det här är bra...ja, då kan ingen backa ur, skrattar Andersson.

Hur går det då för HBK i år?

– När vi är på tröjan kommer det att gå skitbra, haha. Nej, men jag hoppas de höjer sin lägstanivå. Man kan säga att de ska hålla sig kvar, men jag tycker att man kan begära mer. Jag vill framför allt se dem vara trygga på planen, säger Halmstadsprofilen.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Högsta betyg – de är snyggast i allsvenskan”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Gyllene Tider

Per Gessle

Halmstads BK