Stefan Karlsson sågar fotbollen i Djurgården

Foto: TOBIAS NYK NEN / BILDBYR N
Stefan Karlsson.
FOTBOLL

J-Södras nyförvärv Stefan Karlsson gick från Djurgården till Östersund 2016.

Nu berättar han om fotbollen som han inte trivdes med i Stockholmslaget.

– Det är stor skillnad på Östersunds fotboll och Djurgårdens fotboll. Ärligt talat var jag så jäkla trött på den fotbollen vi spelade i Djurgården, säger 28-åringen till JP.

Djurgården förlorade mot Vålerengen i helgen med 3–0. Klubben har värvat Kim Källström och plockat in Özcan Melkemichel som ska försöka hitta nya idéer inför den allsvenska säsongen som startar i april.

Stefan Karlsson kom till Djurgården 2014. Efter två säsonger och 44 matcher i Stockholm lämnade han för Östersund där han fick tillbaka glädjen för fotbollen.

– Det är stor skillnad på Östersunds fotboll och Djurgårdens fotboll. Ärligt talat var jag så jäkla trött på den fotbollen vi spelade i Djurgården och som jag hade spelat även i Öster. I Östersund hittade jag glädjen till fotbollen igen, säger Stefan Karlsson till Jönköpingsposten.

Sågar svensk fotboll

28-åringen skrev nyligen på ett kontrakt med Jönköpings Södra där han kommer att spela under Jimmy Thelin. Karlsson passar på att ge en känga till svensk fotboll.

– Jag anser att Sverige inte kommer någonstans i sin fotboll. Det är samma tränare år ut och år in som spelar samma fotboll varje år. De går samma utbildningar och de går utbildningarna tillsammans. Det finns några som försöker tänka lite nytt, men ramarna är samma.

Anledningen? Tränarna tänker inte utanför boxen enligt Karlsson.

– Man är ju en vanemänniska som fotbollspelare och människa. Man gillar det man alltid har gjort och man går ogärna utanför boxen. Jag tror att VM-bronset 94 förstörde lite också. Det är kanske det största som hänt inom svensk fotboll och då går man tillbaka och kollar vad vi gjorde bra då.