Flyttar VM-kvalmatch – på grund av vädret

Vill undvika nytt väderfiasko: ”Mycket strul”

FOTBOLL

Kroatien–Kosovo spelades under fiaskoartade väderförhållanden.

Nu vågar inte Uefa gör om samma misstag.

Därför flyttas Kroatiens VM-kvalmatch mot Finland från Osijek till Rijeka.

Kroatiens senaste landslagssamling blev en märklig historia.

VM-kvalmötet med Kosovo kunde endast spelas i 27 minuter på en vattensjuk plan innan svenske huvuddomaren Stefan Johannesson avbröt matchen i Zagreb.

Mötet avgjordes i stället dagen efteråt (kroatisk 1–0-seger), men nu har vädret på nytt ställt till det för Kroatien.

”Ställer till mycket strul”

Finska Yle uppger att Kroatien tvingats flytta den kommande VM-kvalmatchen mot Finland den 6 oktober från Osijek till Rijeka.

Anledningen är att Uefa och Fifa underkänt planen i Rijeka – en granskning beställd av det finska fotbollsförbundet – då den inte håller vid ett eventuellt regnoväder.

Och matchflytten ställer till det för matcharrangören som redan sålt biljetter (avståndet mellan Osijek och Rijeka är 445 kilometer) och för gästande Finland som redan bokat biljetter till Osijek.

– Resorna är planerade till Osijek. Vi kommer att flyga laget med ett charterplan. Hotellen och träningsbanorna är inspekterade. Skulle matchen flyttas nu kan vi inte garantera att vi har så bra förutsättningar att förbereda oss inför matchen. Vi har även 400 finska fans som var på väg till Osijek och det är säkert att det ställer till med mycket strul för dem, sa landslagschefen Lennart Wangel till Yle innan beslutet blev officiellt.