AVSLÖJAR: Så vill Werder Bremen lösa Ahmedhodzic

Werder Bremen är tillbaka i Bundesliga.

Nu jagar klubben mittback.

Anel Ahmedhodzic, 23, är högt upp på önskelistan erfar Sportbladet – men den klassiska tyska klubben måste hitta finansieringen för att få råd med MFF-mittbacken.

Följ ämnen i artikeln

I vintras lånade Malmö FF ut Ahmedhodzic med en köpoption på 47 miljoner kronor till Bordeaux, som dock åkte ur Ligue 1.

Det är inte troligt att den degraderade franska klubben har pengarna att lösa svenskbosniern eller att mittbacken vill spela i andraligan.

Det lär inte saknas alternativ.

Tappar två mittbackar

Enligt uppgifter från Tyskland som Sportbladet har tagit del av är Anel Ahmedhodzic mycket högt upp på nyuppflyttade Werder Bremens önskelista.

Flera faktorer talar för en sådan transfer.

Anel Ahmedhodzic.
Anel Ahmedhodzic.

Den klassiska tyska klubben tappar två mittbackar i lagkaptenen Ömer Toprak, 32, och Lukas Mai, 22.

Både chefsscouten Clemens Fritz och sportchefen Frank Baumann, var tidigare spelare i Werder Bremen och då lagkamrater med Markus Rosenberg – Anel Ahmedhodzics agent. 

Men de tyska uppgifterna säger också att klubbens tajta budget just nu är ett problem för en transfer.

Malmö FF begär runt 50 miljoner kronor för att släppa Anel Ahmedhodzic som just nu är med Bosniens landslag och spelar Nations League. De pengarna har inte Werder Bremen tillgängliga just nu.

Behöver sälja

Werder Bremen har eftertraktade anfallaren Marvin Duksch, 28, som svarade för 21 mål och 10 assist i Bundesliga 2. under säsongen. Han har en utköpsklausul på närmare 80 miljoner kronor som gäller till och med 15 juli.

Säljs Duksch förenklar det för en möjlig transfer med Ahmedhodzic.

Sportbladet har sökt Markus Rosenberg under flera dagar. När han återkommer med ett textsvar förklarar han:

– Det finns ett stort intresse för Anel från flera olika ligor. Han har varit bra i Bordeaux och i bosniska landslaget så det är naturligt. Det är tidigt på sommaren än. Jag kommenterar inga enskilda klubbar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.