Rolfös vänsterkanon gav Blågult segern

Uppdaterad 2021-10-28 | Publicerad 2021-10-26

Inbytt i minut 71 – målskytt två minuter senare.

Fridolina Rolfös succéinhopp gav Blågult segern mot Skottland.

– Hon har ett av världens bästa vänsterskott, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Efter VM-kvalet – och segern – mot Irland i förra veckan gästade Sverige på tisdagen Skottland på ett blåsigt och regnigt St. Mirren Park i en träningslandskamp.

Blågult hade det mesta av bollen i den första halvleken utan att skapa några riktigt farliga målchanser – fram till sista tio minuterna.

Anna Anvegård prickade ribban och Madelen Janogy klackade tätt utanför – innan hon fick se ett annat avslut räddas på mållinjen från nära håll.

Men, mållöst i paus.

I andra valde Peter Gerhardsson, som bytte ut hela startelvan till den här matchen förutom Filippa Angeldahl jämfört med Irland, att skicka in Johanna Rytting Kaneryd.

Rytting Kaneryd inledde väldigt piggt och stod för ett läckert nummer och var väldigt nära att spräcka nollan i början av andra.

”Står emot en skotskt motvind”

Den sprack till slut, nollan – av en annan inhoppare.

I minut 71 kom Fridolina Rolfö in på banan och knappt två minuter senare avlossade hon sitt tunga vänsterskott en bit utanför straffområdet – rätt in i nätrasslet.

– Vi vet att det här påminner om målet hon gjorde mot Thailand 2019, hon har ett av världens bästa vänsterskott. Kraften är så stor att den står emot en skotsk motvind. Hade det varit medvind hade det varit ännu hårdare, hon är skicklig, när vi får in henne centralt i banan får hon de här lägena, i stort sett på egen hand. Det är högklassigt vapen vi har, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Och det blev ett mål till.

I slutskedet tog sig Sofia Jakobsson fram på vänsterkanten och skickade in ett inlägg, ett inlägg som en skotsk spelare skickade in i egen målbur.

Sveriges nästa landskamp är mot Finland den 25 november, den spelas på Gamla Ullevi och det är VM-kval som gäller.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.