Sverige tänker om efter covid-fallen

”Med facit i hand skulle man kanske inte ha kramats så mycket”

CHESTER. Jackie Groenen testade positivt för covid efter matchen mot Sverige.

Nu är det slut med för mycket närkontakt för de svenska spelarna i samband med matcher.

– Vi måste fortsätta ha respekt för covid för det är inget som har gått bort, säger Kosovare Asllani.

Under söndagen meddelade det nederländska förbundet att Jackie Groenen har isolerats på grund av ett positivt covid-test.

Beskedet kom inte ens ett dygn efter EM-premiären mot Sverige.

En av spelarna som Groenen kramade om efter slutsignal var Kosovare Asllani.

– Jag tror att ingen är rädd för man utgår från att alla som spelar matcherna är friska. Det är det vi utgår från. Fotboll är en kontaktsport, vad ska man göra?, frågar sig Asllani och tillägger:

– I går antar vi att hon inte var smittad. Vi utgår från att alla som spelar är friska.

”Vi har restriktioner”

England (Lotte Wubben-Moy) och Italien (Valentina Cernoia) är andra drabbade landslag. Sverige, som testade samtliga spelare under söndagen med negativt resultat, kommer nu vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika smitta i truppen.

– Vi har restriktioner och det kommer vara att inte hälsa så mycket på folk på läktarna. Vi måste fortsätta ha respekt för covid för det är inget som har gått bort. Vi har tagit till oss det och kommer inte göra det, säger Asllani.

– Som fotbollsspelare kan vi inte gå runt och vara rädda för att folk är positiva på planen för vi utgår från att alla som spelar matcherna är friska. Det är det vi fokuserar på. Och att spela matcherna.

Nathalie Björn inser i efterhand att hälsandet på spelare, familj och vänner inte var en särskilt bra idé.

– Med facit i hand skulle man kanske inte ha kramats så mycket. Samtidigt, vi får bara hålla ögonen öppna och se, säger Björn.

– Det blir kanske inte att man går och kramar familjen som efter den här matchen. Hälsar man på spelarna och tackar så kanske man ska ta handsprit.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.