Allsvenskan i fotboll

Silas Nwankwo: ”Det var bara lögner”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Silas Nwankwo, 18, gör succé i allsvenskan.

Nu slår han tillbaka mot spekulationerna om sin ålder.

– Det är bara lögner. Det var galet, säger anfallaren som hyllar stödet från Mjällby.

Han har snubblat, tofflat, dunkat och petat in bollar i mål. Silas Nwankwos kombination av hårt arbete, en avig spelstil och matchavgörande prestationer har snabbt gjort honom till en nyckelspelare för Mjällby.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Degerfors jagar MFF:s anfallare


– Jag har alltid gjort den typen av mål som folk inte tror att jag ska kunna göra. Sen har jag missat ”enkla” mål. Men de som jag inte borde kunna göra har alltid jag fått in, berättar han.

Vann mot Otieno

Men det var knappast en självklarhet. Det stormade kring 18-åringen när han skrev på för listerlänningarna i våras. För efter att Nwankwo blivit klar för Mjällby exploderade Twitter av – inte minst – nigerianska fotbollsfans som menade att tonåringen ”egentligen” var mycket äldre än 18. Diskussionen och uppgifterna nådde Sverige och sportchefen Hasse Larsson fick uttala sig i lokalpressen.

– Jag har inte själv några sociala medier, men rent spontant tycker jag att det här är väldigt respektlöst. En del säger att han är 24, andra att han är 26 och någon att han är 32. Någon hade sett honom festa på Mallorca. Det blir bara trams att hålla på så, sa Larsson till Blekingesport.

Nwankwo avgjorde borta mot AIK med ett dråpligt, men viktigt, solomål när han kämpade sig förbi AIK:s duktige vänsterback Erick Otieno.

– Han trodde nog att han skulle vinna duellen! Men den här gången var jag starkare. Han ramlade ihop och jag blev kvar stående. Nästa gång är det kanske tvärtom?

Silas Nwankwo.

”Alla älskar mig i Mjällby”

I mixade zonen uttalade Nwankwo sig om den jobbiga ryktesspridningen och snacket kring hans ålder.

– Det där är förbi mig nu. Om jag inte var så stark som jag är så hade jag nog inte kunnat göra så många mål som jag gjort. Efter alla de där spekulationerna. Det vara bara lögner, allting. Jag har lagt det bakom mig.

Han är nöjd med att ha hanterat den tuffa situationen på ett starkt sätt.

– I början var det galet. Jag kunde inte ens gå ut på Internet! Det förvånade mig allt som hände och sades om mig. Men Mjällby har hela tiden pushat och stöttat mig.

– Klubben har varit fantastisk. Alla älskar mig här, skrattar han och pekar på lagkamraten Carlos Moros Gracia som promenerar förbi:

– Carlos älskar mig. Alla älskar mig. Man kan komma över jobbiga händelser om alla står bakom en som folk gjort i Mjällby.

Publisert:

LÄS VIDARE

AIK:s fiasko – föll hemma mot Mjällby

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Mjällby AIF