Kosovare Asllani

Här är Blågults VM-kvaltrupp – ingen Asllani

Av: 

Fredrik Andersson

Anna Rydén

FOTBOLL

Finland och Slovakien i slutet av november.

Nu har truppen till VM-kvalmatcherna tagits ut.

Kosovare Asllani är inte med – samtidigt är det frågetecken kring Stina Blackstenius.

Kvalet till VM i Australien/Nya Zeeland 2023 fortsätter.

Sverige har tagit maximala nio poäng så här långt och i slutet av månaden (25 och 30 november) väntar matcher mot Finland på Gamla Ullevi samt Slovakien på Eleda Stadion.

På tisdagen presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till de matcherna.

”Tråkigt”

Kosovare Asllani är inte med, vilket Sportbladet skrev om tidigare i veckan.

– Beslutet är att hon inte kommer vara spelbar under de här två matcherna, vi har haft samarbete med klubb och pratat med Kosovare själv. Naturligtvis tråkigt men ett beslut vi kände att vi var tvungna att fatta, vi hoppas att hon snart är tillbaka i full träning – men hon är inte redo för de här två landskamperna nu, säger Peter Gerhardsson.

– Vårt medicinska team har varit i tät kontakt med deras. Fanns det en möjlighet att vara med i matcherna här, framför allt mot Slovakien, hade hon varit med, men så var inte bedömningen. Jag hoppas att hon snabbt är tillbaka och får vara med i klubblaget och bidra där, vårt nästa fönster är i Algarve, det är lång tid dit, men jag tänker mer på ”Kosse” själv, att hon ska få komma igång och spela fotboll som hon älskar.

”Tråkigt att missa ytterligare en samling med landslaget på grund av återhämtning från skada. Jag saknar och önskar mitt lag det bästa och jag kommer fortsätta att jobba hårt för att komma tillbaka i bästa möjliga form så snart som möjligt”, skriver Asllani på Instagram.

Blackstenius frågetecken

Ett osäkert kort är Stina Blackstenius, som har en bristning i vaden och missar onsdagens Champions League-möte med Benfica. Men anfallaren finns med i truppen.

– Det finns en förhoppning att hon ska vara med i landslaget, det var därför vi tog ut henne, sedan får vi se hur rehaben fungerar den här veckan, säger förbundskaptenen.

”Inte orolig”

Dessutom är det frågetecken för Everton-duon Anna Anvegård och Nathalie Björn som inte kom till spel i helgen på grund av ”smällar”.

– Everton får kommunicera ut vad det är, vi har haft kontakt och bedömningen är att de ska kunna vara spelbara under de här matcherna vi har, säger Gerhardsson.

Björn var skadad även på oktobersamligen, då var den en vadskada som spökade, men det är inte vadskadan som stör nu.

– Jag är inte orolig med de rapporterna jag har fått, skador inträffar, avslutar Gerhardsson.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Kosovare Asllani

LÄS VIDARE

Panelens dom: De ska med till EM och här är spelarna som ratas

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kosovare Asllani

Damlandslaget i fotboll

VM-kval i fotboll

Fotboll