AIK:s kris allt djupare: ”Ingen aning vad vi behöver göra”

Ångestdrabbning och bottenmöte hemma på Skytteholms IP.

Då förvärrades AIK:s kris.

– De starkaste är inte de som inte blir nedslagna. Utan det är de som reser sig upp varje gång, säger en besviken Milla-Maj Majasaari till Sportbladet efter 0–2 mot BP.

Följ ämnen i artikeln

Det rådde ingen tvekan om att det var en tidig sexpoängsmatch och ett ångestmöte som utspelade sig mellan AIK och BP under måndagsaftonen – den andra matchen sedan Nebojsa Novakovic och Jesper Björk tog över tränarrodret hos det svartgula hemmalaget.

Och det var hemmalagets, tillika tabelljumbons, förlustrad som förlängdes.

Nykomlingen BP tog hem samtliga tre poäng och bröt sin sex matcher långa förlustsvit.

AIK:s? Den är nu uppe på åtta.

”Trött på att jaga”

Efter slutsignalen så var det så väl tårar som tomma blickar hos ett hemmalag i kris.

– Arg. Mest arg. Frustrerad. Det är två väldigt starka känslor jag har just nu, säger anfallaren Jenny Danielson.

Vad är det som inte funkar för er just nu?

– Ja… Jag vet inte. De känns som att det är lugnt väl när vi har bollen. Så ger vi bot det vanliga, billiga målet. Jag är trött på att jaga. Jag tror att alla är det. Jag är mållös.

Är ni oroliga?

– Är jag orolig? Ja, det tror jag att jag är. Men det är mest typ frustration för jag har ingen aning om vad vi behöver göra för att vända detta.

”Gång, efter gång, efter gång”

Målvakten Milla-Maj Majasaari stod länge kvar på planen och blickade mot himlen efter slutsignalen.

– Det är jättetufft, vad kan man säga, säger Majasaari och fortsätter:

– De starkaste är inte de som inte blir nedslagna. Utan det är de som reser sig upp. Varje gång. Gång, efter gång, efter gång. Bara att resa sig upp och ta nästa match. Match, efter match, efter match.

Förlustsviten är nu uppe i åtta raka matcher – två sedan tränarskiftet när tränare Maiju Ruotsalainen, assisterande tränare Scott Swainson och sportchef Anne Mäkinen fick lämna sina poster.

Ett skifte som spelarna medger påverkade emotionellt, trots förståelse för skiftet i och med den negativa resultatraden.

– Jag var jätteledsen. Men det är så i fotbollen. Jag förstår AIK:s reaktion. Vi hade förlorat sex raka matcher och då måste något hända, för man kan inte byta alla spelare, säger Kaisa Collin.

”Varit överallt och ingenstans”

Jenny Danielsson medger att hon också mått dåligt över allt som skett i klubben.

– Jag har varit överallt och ingenstans och försökt hålla ihop allt. Men det är svårt när man är en människa och har känslor, säger anfallaren.

– Vi kan inte lägga skuld på någon annan än oss själva.

Desto gladare miner var det i BP-lägret. Klara Andrups vackra soloräd efter en halvtimmes spel följdes av en distinkt Alice Ahlberg-straff i minut 66. Vilket gav en blytung 0–2-seger och en bruten förlustsvit för nykomlingen.

– Det klart det är jätteskönt att få en seger här nu. En jätteviktig vinst för oss, säger målskytten Andrup.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.