Fotboll

Rasar mot domartillsättningen i damallsvenskan

Piteå-tränaren: ”Intressant att veta hur fan de tänker”

Av: 

Jonathan Nilsson

FOTBOLL

Piteå tappade poäng mot Vittsjö efter en omdiskuterad straff.

Efteråt kritiserar Piteå-tränaren Stellan Carlsson domartillsättningen i damallsvenskan.

– Dömer domarna i herrallsvenskan två dagar i rad?, frågar han sig.

Piteå och Vittsjö spelade 1–1 uppe i Norrbotten och delade på poängen.

Hemmalaget tog ledningen genom Anam Imo redan efter en kvart. Det dröjde fram till den 78:e minuten innan Vittsjö kvitterade genom den tidigare Piteå-spelaren Fernanda Da Silva, på straff.

– Spelarna gör en makalöst bra prestation. Vittsjö är ett lag som de senaste matcherna har skapat otroligt många målchanser. Sen har de inte varit effektiva, men vi håller dem från att skapa några målchanser överhuvudtaget, säger Piteås tränare Stellan Carlsson efteråt.

– Jag är naturligtvis enögd men vi leder matchen 1–0 helt rättvist tycker jag, sen tar domaren ett jättedåligt beslut, fortsätter han.

Stellan Carlsson.

Är upprörd

Mittbacken Jennie Nordin höll en motspelare bakom sig så att målvakten Nichole Persson kunde fånga bollen. Men hon täckte bollen för bryskt, enligt domaren som blåste straff.

Carlsson tycker att straffen är feldömd, och vill lyfta en möjlig förklaring.

– Det jag är upprörd över är att jag vet att både huvud- och åtminstone en assisterande domare dömde i går på herrsidan. Det kan kanske vara en anledning till att man kanske inte orkar ta rätt beslut sent i matcherna. Det är i alla fall någonting jag ställer mig väldigt frågande till, vilken professionalitet man har kopplat till hur man ser på domartillsättningen i damallsvenskan, säger han.

”Intressant att veta hur fan de tänker”

Carlsson kallar det för ”oprofessionellt” och menar att domarna inte ges rätt förutsättningar för att leda matcherna i serien fullt ut om de dömer två dagar i rad.

– Det har hänt flera gånger. Jag tycker det är ett allvarligt problem, spelarna har faktiskt detta som om inte heltidsyrke, så åtminstone delvis. Det skulle vara intressant att veta hur fan de tänker när de tillsätter domare på det sättet.

– Men det kanske är vanligt på herrsidan också. Att man i herrallsvenskan dömer två dagar i rad?, frågar han sig.

Sportbladet har sökt domarbasen Stefan Johannesson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Jennie Nordin.
Publisert:

LÄS VIDARE

Jelena Cankovic i tårar – utburen på bår

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll