Försvarar Solskjaer efter kritiken: ”Löjligt, urlöjligt”

Debatten kring Ole Gunnar Solskjaers vara eller inte vara går vidare – men norrmannen är i alla fall inte minst populära tränaren i Premier League.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jo, det pratas fortfarande om Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer. Efter den läckta videon där Alex Ferguson hävdar att ”de bästa spelarna alltid borde starta” har diskussionerna huruvida Solskjaer är i riskzonen för att förlora sitt jobb eller ej trappat upp.

Förre Liverpool-spelaren Didi Hamann är inte nådig i sin kritik och menar att Man United kommer ersätta norrmannen med en mer rutinerad tränare förr eller senare.

– Den enda anledningen till att Man United fortfarande är med i titelracet och gör hyfsat ifrån sig i Champions League är Cristiano Ronaldo, säger Hamann till Sky Sports.

– Jag vet inte var de hade varit utan honom och hans mål. Det spacklar över problemen. Old Trafford, som brukade vara ”Drömmarnas teater” är numera mer ”Mardrömmarnas teater”. Insatserna är patetiska, de spelar helt enkelt inte bra fotboll just nu.

Sedan finns det en annan sida som anser att det vore ett misstag att sparka Solskjaer i detta skede.

– Jag tycker det är löjligt, urlöjligt, säger förre United-spelaren Peter Schmeichel till ITV.

– Vill de ha en ny (Louis) Van Gaal eller (José) Moutinho? Vad vill de ha? De har testat det tidigare, att ta in ett stort namn, och de har inte samma haft samma öga för detaljer i ungdoms- och utvecklingsverksamheten samt för klubbens DNA som Ole.

Schmeichel menar att det är en process som måste få ta tid.

– Kom ihåg att vi slutade tvåa förra säsongen. Om vi kan göra det igen, så är det väldigt bra.

Steve Bruce.
Steve Bruce.

DAGENS MINST POPULÄRA

Nej, det är inte Ole Gunnar Solskjaer utan ligakonkurrenten Steve Bruce. Newcastle Uniteds supporterförening publicerade under gårdagen resultatet i deras undersökning som visar att 94.3 procent vill att tränaren ska sparkas. De uppmanar också klubben att omedelbart agera.

Newcastle har än så länge inte vunnit en match denna säsong och ligger nästsist i tabellen.

DAGENS UPPVAKNANDE

Jonas Eidevall har hittills gjort ett imponerande jobb som Arsenal-tränare. Nio segrar under svensken innebär bland annat att klubben är en het kandidat till att vinna WSL. I Champions League-gruppspelet gick det däremot tyngre mot regerande mästarna Barcelona. Matchen slutade 4–1 till den spanska storklubben.

– Det var en väldigt, väldigt tuff match. Vi måste höja vår standard i framtiden, säger Eidevall enligt Daily Mail.

DAGENS SILLY

Under Frank Lampard ryktades Antonio Rüdiger bort från Chelsea. Med Thomas Tuchel som tränare är mittbacken plötsligt en av nyckelspelarna.

– Jag trivs i Chelsea, där jag befinner mig nu, säger Rüdiger till den tyska presskåren på frågan om det blir en återkomst till Bundesliga nästa sommar.

– Intresset från Bayern München är smickrande eftersom det visar att jag har gjort några saker rätt på sistone. Men jag kommer inte låta det distrahera mig.

Rüdigers kontrakt löper ut efter säsongen 2022.

DAGENS UPPMANING

Premier League-spelare uppmanas att vaccinera sig under landslagsuppehållet, rapporterar Daily Mail. Ligaorganisationen oroas över de låga vaccineringssiffrorna (endast en tredjedel var fullvaccinerade för två veckor sedan enligt ett läckt dokument) och arbetar aktivt för att ändra på detta.

Englands landslag vill inte avslöja hur många som är vaccinerade i deras trupp. Tidningarna menar dock att ”en stor andel” av VM-kvaltruppen som nyligen samlats inte är det. Gareth Southgate, som öppet förespråkar vaccinering mot covid, vill inte blanda sig i enskilda fall.

– Vårt medicinska team vet säkert men de skulle inte tala om för mig vem som är det och vem som inte är det (vaccinerad), säger förbundskaptenen.

– Jag tror inte att det kommer påverka oss särskilt mycket med tanke på att vi alltid befinner oss i vår bubbla. Ett större problem är när spelarna återvänder till klubbarna eller klubbarna reser till andra länder.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.