Norska stjärnans närvaro skrämmer inte Häcken

GÖTEBORG. Ada Hegerberg, som inte spelat match sedan januari 2020, finns med i Lyons matchtrupp inför mötet med BK Häcken.

Men den norska stjärnans närvaro i Göteborg väcker ingen oro.

– Det spelar inte så stor roll för oss, säger Häckens tränare Mats Gren.

Hon är en damfotbollens stora stjärnor. 2018 blev norskan historisk då hon som första kvinna vann det prestigefulla priset Ballon d’Or.

Men tiden efter har varit utmanande. 2020 slet anfallaren av sitt korsband och i rehabiliteringen som följde upptäcktes en stressfraktur.

Ada Hegerberg har i podcasten Grit beskrivit det som ”det tuffaste året i min karriär”.

Men nu är hon tillbaka. Lyonspelaren är uttagen i den trupp som under måndagen ankommer till Göteborg inför mötet med BK Häcken i Champions Leagues första gruppspelsmatch.

Nyheten skakar dock inte om BK Häckens spelare och ledare.

– Det är väl roligt för henne att vara tillbaka, sen om det spelar någon roll för oss har jag inget bra svar på, säger Elin Rubensson som dock påpekar:

– Spelar hon får vi stoppa henne så klart.

Tränaren Mats Gren tror dock inte att Ada Hegerberg spelar från start i tisdagens match:

– Jag har svårt att se att hon startar, man vet aldrig men jag skulle tro att de försöker spela igång henne i en lättare match i serien, säger han och konstaterar:

– Det spelar inte så stor roll för oss. Hon har inte spelat på väldigt väldigt länge, säger Häckens tränare Mats Gren.

”Väldigt glad för hennes skull”

I samband med Lyons presskonferens under måndag eftermiddag intygade Lyons tränare Sonia Bompastor att Ada Hegerberg är redo för spel.

– Ni kan säkert föreställa er att hon är glad för att vara tillbaka i truppen, säger tränaren som dock inte vill avslöja vilken plan hon har för sin stjärna.

– Allt är möjligt, vi får se i morgon och det beror på vad som sker i matchen. Men hon är med i truppen och det finns inga frågetecken kring henne, säger tränaren.

Målvakten Christiane Endler gläds över att se Ada Hegerberg tillbaka i spel.

– Jag är väldigt glad för hennes skull, hon har jobbat så hårt för att komma tillbaka och för att komma i bra form. Hennes mentalitet är enorm och det är så bra för laget att hon är tillbaka, det får oss att vilja jobba hårdare. Hon förtjänar att vara tillbaka, säger Endler till Sportbladet.

Alldeles oavsett vet Häcken att motståndet blir tufft. Lyon har vunnit Champions League sju gånger. Senaste vinsten var säsongen 2019–2020.

Lyon leder den franska serien med tre poäng före Paris Saint-Germain.

– Det är ett skickligt lag som spelar snabb fotboll. Det kommer att gå snabbt därute och smälla, säger Elin Rubensson.

Häcken jublar efter mål av Elin Rubensson.
Häcken jublar efter mål av Elin Rubensson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.