Klart: Chelseas sportchef lämnar klubben

Under onsdagen blev det klart.

Chelseas sportchef Marina Granovskaja lämnar klubben.

Nye ägaren Todd Boehly tar över hennes uppgifter tillfälligt.

Följ ämnen i artikeln

Ta ut ditt drömlag i nya EM-elvan 2022!

Marina Granovskaja handplockades till Chelsea redan 2003 för att förstärka förre ägaren Roman Abramovitjs personalstyrka.

De senaste tio åren har Granovskaja haft en stor roll i klubbens utveckling att bli en av fotbollens stormakter, och blev utsedd till världens bästa klubbdirektör 2020.

Hon låg bland annat bakom försäljningen av Eden Hazard till Real Madrid med ett år kvar på kontraktet och affären av David Luiz när klubben först sålde honom för en storsumma och två år senare värvade tillbaka honom billigt.

Under onsdagen blev det klart att hon lämnar klubben i samband med att Chelsea presenterade sin kommande klubbledning.

– Vi tackar Marina för hennes många år av utmärkt arbete för klubben och önskar henne all lycka i sina framtida satsningar, säger Boehly i ett uttalande.

Ersätter Granovskaja

Granovskajas ersättare blir nye ägaren Boehly, tills klubben hittar en ny sportchef.

– Nu börjar vi verkställa vår långsiktiga vision för klubben. Vi vill skapa en enastående upplevelse för klubbens passionerade och lojala fans och vi vill fortsätta utmana om de största titlarna, säger Boehly.

Utöver Boehly kommer ledningen bestå av ytterligare sju personer. En av dem är Mark Walter, som utöver att vara delägare i Chelsea också är delägare i Los Angelse Dodgers, Los Angeles Lakers och Los Angeles Sparks.


PLUS: Missa inte EM-bibeln – 100 sidor om fotbollsfesten

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.