MFF:s skadekris – Berget fick gå av

Skadorna fortsätter att dugga tätt i MFF.

Mot Hammarby klev Jo Inge Berget av med en känning.

– Jag kanske kunde ha roterat lite efter tredje matchen, men nu är det så här, säger tränaren Milos Milojevic.

Ola Toivonens oro för konstgräset visade sig vara befogad.

Bara en kvart in i mötet med Hammarby på Tele 2 Arena satte sig MFF-stjärnan Jo Inge Berget ner på konstgräsmattan och begravde ansiktet i händerna.

Minuten senare byttes han ut med ett lindat lår.

Berget tejpas efter skadan på Tele2 mot Hammarby.
Berget tejpas efter skadan på Tele2 mot Hammarby.

Många skador

MFF har redan haft sin beskärda del av skador i inledningen av den här säsongen. Adi Nalic har dragit korsbandet och blir borta säsongen ut. Mot Hammarby saknades även Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin (men båda uppges vara nära spel) samt Veljko Birmancevic som drabbats av hjärnskakning.

Därtill är Jonas Knudsen och Niklas Moisander fortfarande borta.

– Det är som det är. Jag kanske kunde ha roterat lite efter tredje matchen, men så här är det. Vårt medicinska team jobbar på bra. Vi tittar alltid på vad vi kan göra bättre, säger MFF:s tränare Milos Milojevic.

Tätt matchande

Skadekrisen kommer olägligt då MFF går in i en intensiv period av matcher. Efter kvällens fajt mot Bajen väntar: Mjällby hemma, AIK borta, Djurgården borta, Häcken hemma och därefter cupfinal mot Hammarby.

Allt inom loppet av några veckor.

Är det ett problem att ni har ett lite äldre lag?

– Nej, jag tror inte på gamla eller unga spelare utan jag tror på bra och dåliga spelare. Vi har Isaac Kiese Thelin som ska vinna cupfinalen och vi har ”AC” som har lett Malmö till framgångar tidigare, säger Milojevic.

Matchen slutade 0–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.