Jordan Larssons första mål i AIK

Publicerad 2022-05-01

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Det dröjde 385 spelminuter.

Nu har Jordan Larsson, äntligen, spräckt målnollan i AIK-tröjan.

– Det har varit det enda som saknats, säger han efter 2–0-segern mot Sundsvall.

Följ ämnen i artikeln

När AIK gick bet på John Guidetti lyckades man i stället hitta ett annat anfallsalternativ i form av Jordan Larsson, som hämtades in på ett korttidslån från ryska Spartak Moskva.

Och även om han har varit instrumental i AIK:s anfallsspel, så har målproduktionen från 24-åringen lyst med sin frånvaro.

Till nu.

Klassmål

Direkt i inledningen av den andra halvleken borta mot Sundsvall – vid ställningen 0–0 – satte Jordan Larsson fart från egen planhalva, sprintade förbi Joe Corona, chippade bollen över glidtacklande mittbacken Alexander Blomqvist – och placerade in 1–0 till AIK.

Det dröjde 385 spelminuter, men när Larssons första mål i AIK-tröjan väl kom så var det ett vackert sådant.

– Jag hittade en bra yta och tog med mig bollen. Sedan hade jag lite tur där när mittbacken försökte bryta, men jag fick med mig bollen fint, sedan var det bara att placera in den kyligt i hörnet, säger han till Sportbladet efteråt.

Hur har första tiden i AIK varit?

– Det har känts bra. Det enda som har saknats har egentligen varit mål. Jag tycker att jag har gjort det bra, men tyvärr har inte bollen gått in. Skönt att få dit den i dag och så kan man bygga vidare från det nu, säger Larsson.

Spelade fram Bahoui

I den 70:e minuten spelade han fram Nabil Bahoui till 2–0, vilket blev slutresultatet.

Det här var AIK:s första bortaseger för säsongen.

– Väldigt viktigt ur ett psykologiskt perspektiv. Jag vet att förra året var tufft och nu började vi den här dåligt med två raka bortaförluster. Så ja, väldigt viktigt för oss att få med en bortavinst. Nu kan vi bygga vidare från det, säger Larsson.

Han fick fira framför de tillresta AIK-fansen, som var med och sjöng hans namn när Larsson gjorde intervjuer långt efter slutsignal.

– Fansen är fantastiska. Var vi än åker har vi ett fantastiskt stöd och det ger oss extra energi, säger han.

Segern gör att AIK klättrar till en tredje plats i tabellen.

MFF har chans att gå om dem i morgon när de ställs mot serieledande Hammarby.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.