Statistiken visar - Ballack bäst när det gäller: "Vi ska ge allt"

FOTBOLL

BERLIN

Han är bäst när det gäller.

I kväll gäller det.

Tyskland mot Argentina på Olympiastadion i Berlin.

- Vi känner ingen oro, säger stjärnan Michael Ballack, 29.

Foto: Michael Ballack är redo för en ny stormatch.

Det är tyska tidningen Bild-Zeitung som plockat fram siffrorna som visar att tyske mittfältsmotorn Michael Ballack brukar höja sig ju viktigare match han spelar.

En tes som förbundskaptenen Jürgen Klinsmann bekräftade på gårdagens tyska presskonferens.

- De senaste två åren har han hjälpt laget att växa, genom att vara en ledare på planen, men särskilt genom sitt arbete utanför. Han pratar med unga spelare, och ger kritik till både dem och oss. Michael har tagit ytterligare ett steg i sin egen utveckling, säger Jürgen Klinsmann.

"Realistiskt att vinna"

I dag möts Tyskland och Argentina i kvartsfinal i Berlin och Michael Ballack - som inte övertygat fullt ut i VM - är redo att höja sig.

- Vi är realistiska optimister, och jag förstår inte varför det inte skulle vara realistiskt att slå Argentina. Vi ska ge allt, säger Michael Ballack som nästa säsong flyttar till Premier League-klubben Chelsea.

Saviola har sagt att det är fördel Argentina, 60-40?

- Jag säger precis samma sak - fast tvärtom"

- Vi känner ingen oro. Inte ens mot Argentina. Självklart är de och Brasilien den måttstock som alla andra lag mäter sig mot, men vi har ingen anledning att gömma oss.

Ska spela sitt eget spel

I tysk media har det diskuterats att Ballack ska man-man-markera Argentinas mittfältsmotor Riquelme men så lär det inte bli.

- Vi kommer att diskutera Argentina mer ju närmare match vi kommer. Men jag tror inte att vi ska punktmarkera Riquelme, vi vill spela vårt eget spel mot alla lag, säger Michael Ballack.

1-1 i VM-finaler

Michael Ballack har gjort 31 mål på 68 landskamper men i årets VM är han fortfarande mållös.

- Jag avlider inte av längtan att få göra mål, det är viktigare att vi går till semi än att jag gör mål.

Tyskland och Argentina möttes i VM-finalerna 1986 och 1990. Argentina vann i Mexiko 1986 (3-2 efter sent segermål), Tyskland i Italien 1990 (1-0 efter sent straffmål av Andreas Brehme).

Argentinas tur i kväll?

- Det finns ingen logik i det. Det kommer att bli en kul match att se på, mellan två lag som övertygat. Vi vill bjuda publiken på ett stort spektakel, säger Michael Ballack.

BALLACKS BETYG I VIKTIGA & MINDRE VIKTIGA MATCHER

Läs mer om VM:

Robert Laul