Publicerad:
Uppdaterad:

Umeåledare brutalt rånad

Publicerad:
Uppdaterad:

Skulle köpa bil – lockades i fälla

Umeås lagledare Ronald Arnqvist har blivit brutalt rånad.

Under pistolhot tvingades han lämna ifrån sig 800 000 kronor, hans livs besparingar.

– Det här känns mycket svårt, säger han.

Arnqvist.
Foto: Västerbottenskuriren
Arnqvist.

Rånet skedde utanför tyska Köln i förra veckan. Ronald Arnqvist hade rest dit för att köpa sin drömbil, en Mercedes SL55 AMG. Med sig hade han sin bror och en väska med 800 000 kronor. De hämtades av två män, som utgav sig för att vara bilhandlare, och tillsammans åkte de iväg.

– Brorsan satte sig fram och jag bakom föraren. Eftersom vi körde genom ett område med bilaffärer kändes allt okej. Men efter ett tag svängde han in på en mindre skogsväg. Plötsligt slits bakdörrarna upp och två män hoppar in, berättar Roland Arnqvist för VK.

Roland Arnqvist och hans bror misshandlas och till slut sliter föraren fram en pistol som han riktar mot brodern, som nu är bakbunden i framsätet.

– Det här är en riktig pistol! Välj – pengarna eller ni dör!

Sitt livs besparingar

Till slut tvingades Arnqvist att lämna över väskan med sitt livs besparingar.

– Sedan tog de allt annat vi hade. Pass, mobiltelefoner och plånböcker. Efter det släpade de ut mig i skogen, då var jag övertygad om att jag skulle dö, säger han.

Roland Arnqvist och hans bror bands med silvertejp och lämnades kvar i skogen. Efter ett tag kunde de ta sig loss och larmade omedelbart polisen. Ännu är ingen gripen och pengarna är fortfarande borta. Roland Arnqvist är fortfarande chockad och bedrövad.

David Tanentsapf

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: