Allsvenskan i fotboll

...men hur ska Malmö FF klara sig nu?

Av: 

Zendry Svärdkrona

FOTBOLL

MALMÖ

Det var ett vackert, på gränsen till rörande avsked, när svensk fotbolls senaste anfallsstjärna kastade kortbyxorna till klacken som tack för det som varit.

Markus Rosenberg grät, Tom Prahl skrattade och jag tänkte att nog borde det varit tvärtom.

Afonso och Rosenberg - målskyttar som det surras om.
Afonso och Rosenberg - målskyttar som det surras om.

För medan Markus Rosenbergs karriär rullar vidare i drömklubben Ajax blir det för tränare Prahl att spela ihop ett nytt anfallspar mitt under säsong.

Jag kan tänka mig att han inte är helt nöjd med den situationen.

Speciellt inte som hans toppduo precis börjat leverera; i går gjorde Rosenberg ett mål, Afonso ett.

Prahl tror på danske Bech

Prahl berörde själv ämnet på presskonferensen:

- Vi har ju en spelare som ska in nu, Jesper Bech. Vi tror att han kan ersätta "Mackan". Det är inte samma spelartyp, inte lika stark och kraftfull, men han är väldig listig. Vi hoppas att det ska fungera, men som alltid när man ska ha in nya spelare vet man inte hur lång tid det tar, sa Prahl.

Skulle det nu också ligga sanning i de viskningar som börjat spridas över sundet - att FC Köpenhamn planerar ett jättebud på anfallskollegan Afonso Alves - ja då har Prahl sannerligen stora bekymmer. Men den hypotetiska frågeställningen viftade han bort i går.

- Just nu jobbar vi med Afonso och Jesper Bech och ska försöka hitta nån mer också.

I går tog Malmö tre välförtjänta poäng och då ska jag egentligen inte gnälla, men med tanke på att MFF hade svårt att skapa farliga chanser med både Rosenberg och Afonso på planen undrar man ju hur det ska gå sedan.

Malmös ledningsmål var ett slumpmål där bollen damp ner framför Rosenberg som fick öppet mål.

Töfting blottade MFF:s mittfält

Stig Töfting dominerade mittfältet, vann sina närkamper och slog knappt bort en passning. Danskens smarta spel, strax bakom begåvade Dulee Johnson, gjorde det extra tydligt att Malmö just nu saknar en fungerande mittfältsduo.

Anders Andersson är mer än välkommen, förhoppningsvis kan han tillsammans med Lill-Bjärred bryta slentrianen på mitten så att Malmö slipper förlita sig till individuella prestationer från toppforwards.

Att Malmösegern till slut ändå kändes både trygg och stabil berodde mest på Teddy Lucics tidiga skada i andra halvlek, samt Jimmy Dixons utvisning i slutet.

I deras frånvaro radade Malmö upp målchanser och Afonso kunde rulla in tvåan, elegant framspelad av Rosenberg.

Med ett mål samt en fin framspelning och en bra prestation i övrigt fick "Mackan" den avslutning han drömt om. Det var nästan lite rörande när han gång efter gång gjorde vågen med publiken och avslutade med att kasta upp sina kortbyxor i klacken.

Mackan måste höja sig

Det ska bli spännande att följa hans fotbollskarriär, landslagsanfallaren är väl värd den chans han ordnat åt sig själv.

Kanske fel av mig i det läget att låta som en glädjedödare, men nog måste Markus upp minst två snäpp om han ska ta plats i den stjärnspäckade, holländska toppklubben. I går sprang han inte ifrån Jimmy Dixon.

???

Häcken, då? Tja, tanken var att sätta djupledsbollar

bakom Malmös backlinje och sedan låta Dioh Willimas och Jonas Henriksson sköta resten. Men Malmö spelade smart och sjönk lågt så fort man tappade boll. Då hade Häcken inte så många fler idéer.

Nu är det inte borta på Malmö Stadion som nykomlingen ska ta sina trepoängare, däremot nästa vecka mot Assyriska. Vilket kan bli nog så tufft utan avstängde Jimmy Dixon och lårskadade Teddy Lucic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll