Från knäckt – till kaxig

FOTBOLL

Svensson om England: De är inga raketer, direkt

BREMEN

Uträknad - men inte knockad.

Anders Svensson är högaktuell för den svenska startelvan igen.

I så fall ställs han mot Frank Lampard - som fick sig en verbal känga i går.

- Han är ju ingen raket, direkt. Sätter man lite press på honom får han det svårt, säger Anders Svensson.

Foto: NY KAXIG SVENSSON "Jag tycker att många har överdriven respekt för Lampard i England. Han får onödigt mycket tid. Om man är på och stör honom, som Paraguay gjorde, då får han det svårt", sa Anders Svensson på presskonferensen i går.

Utbytt mot Trinidad och Tobago, knäckt och petad mot Paraguay.

Men enligt uppgifter till Sportbladet kan gårdagens stängda landslagsträning tolkas som att Anders Svensson gör comeback i startelvan mot England - på Kim Källströms bekostnad.

- Om man kan lite om fotboll ser man att jag gjorde en bra match mot Trinidad och Tobago. Det var naturligtvis en stor besvikelse att bli utbytt efter 60 minuter, säger Anders.

Du har tidigare berättat att du var väldigt påverkad av diskussionen om dig och Kim Källström. Var det ditt eget beslut att inte spela mot Paraguay eller blev du petad?

- Det var absolut inte mitt eget beslut. Jag har spelat de flesta matcherna i kvalet, och spelade första matchen i VM. Jag blev väldigt besviken när jag inte fick spela mot Paraguay.

Du är helt redo för att spela från start mot England?

- Ja. Jag var redo mot Paraguay också och det visar jag varje dag här på träningarna. De senaste träningarna är de bästa jag har gjort sedan vi samlades.

Har du en känsla om du startar eller inte?

- Jag har en känsla, säger Anders och ler.

Defensivt spel

Anledningen till att Anders skulle kunna få chansen från start på Kim Källströms bekostnad är att oavgjort räcker för svenskt avancemang. Förbundskaptenerna har tidigare bedömt Anders som ett defensivt starkare kort än Kim.

Anders Svensson räds inte mittfältsmatchen mot Englands motorer Frank Lampard och Steven Gerrard.

- De är duktiga, men inte omänskliga. De är ju inga raketer, direkt, säger Anders.

- Jag tycker att många har överdriven respekt för Lampard i England. Han får onödigt mycket tid. Om man är på och stör honom, som Paraguay gjorde, då får han det svårt.

- Gerrard är lite starkare. Men de är duktiga passningsspelare alla tre, de har ju David Beckham också. De slår fantastiska passningar och kan skjuta från distans. Det gäller att inte ge bort för mycket ytor, säger Anders Svensson.

England försiktiga

Anders Svensson tror inte att England kommer att gå för fullt mot Sverige.

- England lever mycket på sin aggressivitet, sin inställning och sitt hjärta. Nu är de redan klara och jag tror de kommer vara lite mer försiktiga, då försvinner deras spel.

Frank Lampard är av en helt annan uppfattning.

- Du kan inte svika dig själv och dina fans. På den här nivån är det omöjligt att gå in i en match och sikta på ett negativt resultat. Och det jag har sett av Ecuador så är de minst lika farliga som Tyskland, sa Frank Lampard i går.

Robert Laul