”Nakata gillar inte stämningen i laget”

FOTBOLL

Aftonbladets Läsarexperter hårdbevakar sina favoritlag

Aftonbladets Läsarexperter är redan i full gång med VM-bevakningen.

Här hittar du några av alla läsvärda inlägg.

Journalistkårens omedvetande i perspektivet

Såg Sverige spela 0-0 idag och jag såg Paraguay spela 2-2 igår mot Norge, vad hade båda gemensamt och inte gemensamt ?

Gemensamt: båda landslagen spelade utan sina största stjärnor och båda imponerade knappast i sitt spel.

Inte gemensamt: Paraguay anses nu av svenska pressen som ett skämt lag och att det vore en skam om Sverige inte gick vidare.

Hur är det med att se det från olika perspektiv ? Stor okunnighet hittar vi bland dem svenska journalisterna, att dom är oproffsiga osv. har vi redan hört från bl.a. Zlatan.

– läs bloggen Portugal

Inför Chilematchen

I morgon 20.45 är det dags för nästa träningsmatch, för motståndet svarar Chile och matchen spelas i Frankrike. Ingen TV-sändning i Sverige vad jag vet. Det är ju bara några dar sen Schweizmatchen så en hel del ändringar i startelvan är att vänta. Skulle tro att Eboué, Kolo Touré och Kouassi startar i backlinjen nu och att vi bl a får se Dindane och Romaric som inte spelade senast.

– läs bloggen Elefanterna - VM-blogg Elfenbenskusten

Nakata gillar inte stämningen i laget

Hidetoshi Nakata går nu ut och kritiserar sina lagkamrater. "Stämning är inta alls så som den ska vara i laget innan ett VM, de tar alldeles för lätt på saker och ting" säger han. "På ett sätt hoppas jag nästan att vi förlorar med 5-0 mot Tyskland imorgon, då kanske vi vaknar upp" fortsätter han.

– läs bloggen Japans VM-blogg

Politik trots allt

Ju mer jag forskar kring Angola och dess fotbollslandslag förefaller det mer och mer omöjligt att inte dra in i politik i denna blogg trots att jag lovade mig själv och er andra att inte göra det.

Som det i dagsläget ser ut så är Fotbolls-VM det största som hänt landet sedan man blev självständigt från Portugal för drygt 30 år sedan. Afrikanska mästerskapen är ingenting jämfört med det här. Och kunde det dessutom bli bättre?

– läs bloggen De svarta antiloperna om Angolas lag.

Till Salerno

I morse 9.00 reste Argentinska landslaget till Salerno från Rom för matchen mot Angola. I går genomförde Argentina träning som vanligt, Julio Cruz hade blivit av med sina magproblem och kunde genomföra lätt träning på egen hand.

– läs bloggen Aguante Argentina - en VM blogg om Argentina

Dusan Petkovic ersätter Vucinic

Det är nu klart att den skadade Mirko Vucinic kommer ersättas av förbundskaptenens son Dusan Petkovic. Petkovic är defensiv mittfältare och spelar till vardags i OFK Beograd.

– läs bloggen Serbien-Montenegro

Vinst mot Mexico

Det var en känsloladdad match för många, det var Zidanes sista uppträdande på Stade de France och även hans 100:e landskamp. Cissé och Trezeguet bildade anfallspar i Henrys vilade frånvaro. Målet kom dock inte av någon anfallare, utan Malouda blev matchens enda målskytt med sitt mål via ribban, framspelad av Djibril Cissé.

– läs bloggen Olimpios VM-blogg om Frankrikes lag.

Robin van Persie

Under lördagskvällens match mot Kamerun mönstrade van Basten ett relativt starkt lag med profiler som van der Sar, Cocu och van Nistelrooy. Dock fick Arsenals Robin van Persie chansen som släppande vänsteranfallare, och som han tog den!

Genom hela matchen ställde van Persie till problem för kamerunarna, han skapade chans på chans och tillät inte motståndarförsvaret att vila.

– läs bloggen Hollands VM

Yngsta och äldsta trupperna i VM

Nedan föjer alla lagens trupper rangordnade efter ålder. Äldst går först (på engelska)...

1. Trinidad & Tobago (29 years and 29 days)

2. France (29 years and 18 days)

3. Czech Republic (29 years and 16 days)

4. Italy (28 years, 8 months and 20 days)

5. Brazil (28 years, 8 months and 18 days)

– läs bloggen VM blogg: Iran

Ecuadors VM historia

För 15 år sedan var Ecuador ett av Sydamerikas mest hånade landslag. Men 2002 fanns Ecuador för första gången med i ett VM-slutspel. För att se och lära enligt många, och så blev det. Man förlorade mot Italien med 2-0 efter att Christian Vieri gjort 2 mål. Nästa match var mot Mexiko. Där tog man ledningen redan efter fem minuter, när Agustín Delgado gjorde mål på straff.

– läs bloggen Ecuador

Il gruppo

Jag får nog sätta Italien och Tjeckien som favoriter i gruppen men man skall inte underskatta USA. Personligen tror jag amerikanarna kommer vara ett av lagen som går vidare och förmodligen kommer Italienarna följa med. Ghana känns inte direkt som något större hot mot någon av lagen men skrällar har skett förr - men det ska mycket till om Ghana lyckas ta sig vidare.

– läs bloggen Gli Azzuri om Italiens lag.

Läs också: