Kims nya lön - 12 miljoner

FOTBOLL

Källströms vänsterfot värd 1 miljon i månaden

Flytten till Lyon blir rena guldgruvan för Kim Källström.

Enligt en källa med insyn i den franska klubben kommer mittfältaren att lyfta motsvarande tolv miljoner kronor om året.

- Det är standardlön för en spelare av den kalibern när de kommer hit, säger källan.

Foto: BILDBYRÅN
Vänsterfot som betalar sig På gårdagens träning med landslaget visade Kim Källström upp en del av de kvaliteter som gjort att Lyontränaren Gerard Houllier fått upp ögonen för honom.

Kim Källström var i natt fortfarande inte formellt klar för franska mästarklubben Lyon. Men enligt Sportbladets källa är risken för att övergången faller samman minimal.

- Nej, det kommer inte att hända. Det är känt att Källström har en klausul i sitt kontrakt som gör att han får gå för åtta miljoner euro (74 miljoner kronor) och det är Lyon villigt att betala, säger källan och fortsätter:

- Förhandlingarna mellan Rennes och Lyon handlar främst om hur pengarna ska betalas. Rennes vill ha allt på en gång, medan Lyon helst ser att summan delas upp på tre eller fyra avbetalningar.

Minst tolv miljoner

Enligt samma källa kommer Kim Källströms nya lön att ligga på minst tolv miljoner kronor om året.

- 100 000 euro (940 000 kronor) i månaden är standardlön för spelare av den kalibern när de kommer till Lyon. Det är möjligt att Källström får något mer betalt, men definitivt inte mindre.

Det har tidigare spekulerats i huruvida Kim Källström är ett nyförvärv som efterfrågats av Lyontränaren Gerard Houllier, eller om det är klubbens kontroversielle president Jean-Michel Aulas som velat värva svensken. Detta är betydelsefullt med tanke på framtida speltid i storklubben.

"Tekniska kvaliteter"

Men enligt Sportbladets källa är det lyckligtvis Houllier som ligger bakom värvningen och anledningen är att klubben vill ha ett alternativ till 32-årige playmakern Juninho Pernambucano.

- Det är definitivt Houllier som är anledningen till att Källström kommer till klubben. Han har haft ögonen på Källström en längre tid och tycker att Källström med sin fina vänsterfot och sina tekniska kvaliteter är det perfekta alternativet till Juninho.

Detta borde betyda att Kim Källström är tänkt som en avbytare åtminstone det första året, för att så småningom spelas in som ordinarie på brassens offensiva mittfältsplats.

Så här mycket tjänar de svenska proffsen per år:

David Tanentsapf