Plötsligt har tonen mot Juventus skärpts

FOTBOLL

Kräver att Zlatan ska komma till Wien

WIEN

Tonläget trappades upp efter att Sverige under gårdagen gjort en helomvändning och ställt krav på Juventus.

– Vi har en skyldighet mot våra fotbollsfans att förvissa oss om att våra spelare verkligen är skadade, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

Tidigare under veckan har Sverige uttryckt ett totalt förtroende för Juventus läkarteam angående Zlatan Ibrahimovic knäskada.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Juventus och de verkar oerhört hundraprocentigt reko, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

– Jag litar till hundra procent på deras läkare, sa Sveriges läkare Magnus Forssblad.

Men i går morse gjorde Sverige plötsligt en helomvändning. Från att ha talat om ”följa utvecklingen dag för dag” krävde man att Zlatan Ibrahimovic skulle komma till Wien.

– Det är både vårt och hans önskemål att han ska komma i morgon (läs; i dag). Sedan ska vi tala med Juventus om det, sa Magnus Forssblad på onsdagens presskonferens.

Måste vara säker

Lars-Åke Lagrell förklarade senare på kvällen hur resonemanget gått.

– Vår inställning är att så långt det

överhuvudtaget är möjligt ska vi samspela. Det tycker jag att Lasse Lagerbäck och de andra har gjort. Men vi har en skyldighet mot våra fotbollsfans att inte låta varje klubb tala om för oss att den och den spelaren är skadad. Ytterst handlar det om att förvissa oss om att våra spelare verkligen är skadade, sa Lars-Åke Lagrell.