Zlatan & Henry nytt superpar?

FOTBOLL

”Arsenal-stjärnan vill spela i Juventus”

1 av 2 | Foto: tack och hej, freddie Thierry Henry är enligt italienska Tuttosport på väg till Juventus. Henry vill vinna titlar och menar att det är svårt i Arsenal – särskilt när de släpper spelare som Patrick Vieira.

Thierry Henry, David Trezeguet och Zlatan ska bli Juventus nya superanfall.

Enligt italienska Tuttosport lämnar Henry Arsenal för Italien redan i januari.

Spekulationerna har pågått under en längre tid. Thierry Henrys kontrakt med Arsenal går ut 2007 och fransmannen har hittills vägrat att skriva på ett nytt. Anledningen är att Henry är missnöjd med att klubben gjort sig av med nyckelspelare som Patrick Vieira utan att köpa in fullgoda ersättare. Han vill vinna titlar och är beredd att lämna Arsenal för att nå sitt mål.

Franska lagkamrater

Juventus är en av klubbarna som visat störst intresse för att locka Henry till klubben.

I Juventus finns dessutom Henrys lagkamrater från det franska landslaget.

– Henry vill tillbaka till Juventus för att få spela med sina landslagskamrater Thuram, Trezeguet, Vieira och Zebina, skriver Tuttosport.

Det som talar för att uppgifterna stämmer är just kontraktet. Arsenal har inte råd att behålla Henry och utsätta sig för möjligheten att förlora sin största stjärna som bosman. En försäljning i nuläget innebär att laget fortfarande kan kamma hem en stor övergångssumma på affären.

Skulle uppgifterna i Tuttosport stämma gör Thierry Henry sin andra sejour i Juventus. Han värvades till den italienska klubben från Monaco vintern 98/99, men gjorde bara en halv säsong i klubben innan han slussades vidare till Arsenal där han snabbt gjorde stor succé. I Juventus klarade Henry aldrig av att ta en ordinarie plats, och dåvarande tränaren Carlo Ancelotti placerade honom i första hand ute på kanten när han väl fick spela.

Personlig revansch

Att återvända och lyckas i storklubben skulle vara en stor personlig revansch.

I går kom uppgifter från England som motsäger Tuttosports avslöjande.

Enligt tidningen News of the World har Real Madrid lagt ett bud på 20 miljoner euro, motsvarande 180 miljoner kronor, på fransmannen.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A