VM-truppen fick tummen upp

FOTBOLL

I Eftersnack kallades uttagningen ”intressant” och ”modig”

Diskussionen gick het i Eftersnack. Några saknas, andra ska bort. Men de flesta röster var trots allt positiva.

Och ett nytt uttryck har mött dagens ljus. Att ”göra en Svennis”.

Begreppet föddes efter uttagningen av den engelska VM-truppen i måndags då nykomlingen Theo Walcott fick en plats i truppen. Det var ett totalt överraskande val av förbundskaptenen.

Flera i Eftersnack hade önskat att Lars Lagerbäck också ”gjort en Svennis”. Andra ansåg att uttagningen av bland annat Rami Shaaban, Fredrik Stenman och Karl Svensson var en sådan.

Östlund och Daniel Andersson heta ämnen

”Snacka om att Lars-Roland har tagit ut en riktigt bra trupp! Asbra att ta med lite yngre spelare. Och trots att jag är bajare så måste jag säga att det var rätt att peta Östlund” skrev Filip Malm. Han fick mothugg av andra som saknade Alexander Östlund i truppen. ”Östlund är lika viktig som Gattuso är för Milan...” tyckte signaturen ”Plarre”.

Ett annat kontroversiellt val tycks Daniel Andersson ha varit. ”Kommer Daniel "passa sidled" Andersson in på plan kliver jag ut ur arenan och går på Oktoberfest...” skrev signaturen ”Timo”. ”Hur vi ska kunna gå vidare i VM med detta laget är en enda stor gåta!!! Micke Nilsson....hade inte platsat i Togo...” tyckte Pelle Pop. Andra kom snabbt till Mickes och Daniels försvar.

Saknade spelare

Önskelistan på spelare som borde fått vara med var lång. Tobias Hysén saknades av många. Liksom Max von Schleebrügge, Mikael Dorsin och Pontus Farnerud. Med flera.

Åsikterna var lika många som Eftersnackarna. ”Hade önskat att Lagerbäck gjorde en Svennis. T ex att tagit ut en Joakim Sjöhage (Elfsborg) eller Petter Andersson (Hammarby). Två spelare för framtiden” skrev Peter M.

Sandra Wejbro