Fotboll

Mellberg: Det räcker med ett kryss mot Kroatien

FOTBOLL

GÖTEBORG

Storsegern mot Malta betydde mer än bara tre poäng.

Nu behöver Sverige inte vinna mot Kroatien borta.

– Kryssar vi mot Kroatien och vinner resten tror jag att vi är garanterade VM som bästa tvåa, säger lagkaptenen Olof Mellberg.

Helt rätt, Olof!

Om Sverige vinner resterande tre “lätta” matcher och spelar oavgjort borta mot Kroatien ska det osannolikt mycket till för att någon annan grupptvåa ska kunna komma ikapp Sveriges smått fantastiska målskillnad, dags dato på +21.

De två bästa grupptvåorna är nämligen direktkvalificerade till VM i Tyskland 2006.

– Det är naturligtvis positivt att vi visar den här effektiviteten. Vi kan hamna i en situation där det är jättebra att ha det här med sig, sa förbundskapten Lasse Lagerbäck efter 6-0 mot Malta.

Men hoppet lever naturligtvis i allra högsta grad att Sverige ska vinna gruppen och i och med det kvalificera sig för VM-slutspelet.

Snäppet bättre

I går vann Kroatien mot Bulgarien, därmed är det mellan Sverige och Kroatien gruppsegern står.

– Synd. Vi hade hoppats på Bulgarien eller åtminstone ett kryss. Men nu blir det vi eller Kroatien som vinner gruppen, konstaterar Olof Mellberg.

Lasse Lagerbäck:

– Man när väl kanske en förhoppning att Bulgarien ska kunna röra dem en sådan här gång. Men Kroatien är snäppet bättre än Bulgarien så det var ett väntat resultat.

Robert Laul

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!