Galen glädje efter Silvas fullträff

FOTBOLL

Han kostade 386 miljoner kronor.
Det tog 272 dagar att hitta nätet i Milan-tröjan.
André Silva blev sen hjälte mot Genoa med matchens enda mål.

Den 12 juni 2017 värvade Milan André Silva från Porto. Han kostade 38 miljoner euro, enligt flera internationella medier. I dagens växelkurs är det 386 miljoner kronor.

Silva har dock haft det tungt i Milan. Det har endast blivit fem ligamatcher från start för portugisen, som mest har suttit på bänken. Fram till mötet med Genoa hade Silva inte gjort ett enda ligamål.

22-åringen fick hoppa in i den 68:e minuten. Och när Milan jagade ett segermål i slutskedet klev anfallaren, som var klubbens näst dyraste köp i somras, fram och blev hjälte.

Firade rejält med hela laget

Suso skickade in ett inlägg från högerkanten och Silva nickade in bollen vid första stolpen. Portugisen firade sedan galet genom att springa ner till hörnflaggan och kasta sig på gräset. Samtliga spelare i Milan firade tillsammans med Silva, det blev en stor hög vid sidan av planen.

Milan är på sjätteplats i ligan med 47 poäng. Inter, som har spelat en match färre, är fyra poäng före. Lazio, som har spelat en match mer, är fyra med 53 poäng.

– Champions League? Om ni tittar på tabellen så ser ni att vi har täppt till försprånget. Vi behöver verkligen ta en match i taget och återhämta oss på bäst sätt varje gång, säger tränaren Gennaro Gattuso till Sky Sport.

– När André Silva gjorde sitt första mål i dag, så där har vi ett till vapen. Vi måste tro på allt vi gör.

Gennaro Gattuso har fått ordning på Milan. Laget har vunnit sju av de senaste åtta matcherna i ligan.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan