Två svenskor in i världslaget

avJohan Björck

FOTBOLL

4 100 fotbollsspelare från 45 länder har röstat. Nu har elva av världens främsta fotbollspelare tagit plats i Fifpros världselva där två svenska namn förgyller listan.

I förra veckan nominerades svenskorna Hedvig Lindahl, Nilla Fischer och Caroline Seger som tre av 55 kandidater till Fifpros världselva.

Nu står det klart att såväl Hedvig Lindahl som Nilla Fischer tar plats i den åtråvärda världselvan.

– Ett av mina största mål är att vara världens bästa målvakt. Det har varit min dröm och att få vara en del av FifPros världselva åtminstone en gång är något som jag stolt kan visa för mina barn säger Hedvig Lindahl i ett pressmeddelande.

Foto: Anna Tärnhuvud

Nilla Fischer som även var med i världselvan förgående år var mycket glad för att bli utvald.

– Det är extra speciellt när spelare röstar eftersom vi spelar mot varandra eller tränar med varandra. Jag känner mig väldigt glad, stolt och hedrad. Jag spelar inte för att vinna en plats i världselvan men det är ett bevis på att jag har en hög nivå. Jag är fortfarande på den allra högsta nivån trots att jag blir äldre.

Fler än 4 100 kvinnliga fotbollsspelare från 45 länder, alla figurerande på högsta nivå, deltog i årets omröstning av fotbollens internationella spelarfack, Fifpros världslag.

Damlandslagets samtliga medaljer genom åren 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM