Krasnodar har inte gett upp Andreas Granqvist

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Andreas Granqvist lämnar Ryssland för Sverige och Helsingborg efter VM. 

Men Krasnodar har inte gett upp. 

– De försöker hela tiden. Jag får bo hos presidenten, säger lagkaptenen. 

Under januarifönstret blev det klart att Andreas Granqvist återvänder till Helsingborg efter VM. Kontraktet sträcker sig över 3,5 år och sedan blir Granqvist sportchef i tre år. 

Trots att kontraktet är påskrivet och klart sedan länge har Krasnodar inte gett upp hoppet om landslagsbacken. 

– De försöker fortfarande. Men de förstår min situation. Jag har varit där i fem år och vi kände att det här var rätt situation. Vi väntar påökning nu till sommaren så det var ett beslut som har växt bra. Inget enkelt beslut, men jag är otroligt glad att kunna flytta hem till Helsingborg igen. 

De försöker ändå lite? 

– De försöker hela tiden. Vi har en Champions League-plats som är nära. Vi får se, jag har skrivit på för Helsingborg och det är det jag siktar mot. 

På frågan om hur försöken ser ut svarar ”Granen”: 

– Jag får bo hos presidenten. Nej, men de vet min situation och jag var ganska tydlig när jag bestämde mig att det är hem som gäller.

”Haft ett snack med Janne innan”

Om det blir någon fortsättning i landslaget efter VM har Granqvist dock inte bestämt. 

– Jag har såklart haft ett snack med Janne innan jag tog det här beslutet. Vi har fullt fokus på VM, sedan får vi se hur jag känner med kroppen. Sedan måste jag prestera och det är upp till Janne i slutändan om jag bestämmer mig för att det blir så. Vi får se hur situationen är efter VM. 

Sverige möter Chile på lördag och Rumänien nästan tisdag som första förberedelser inför sommarens VM. Förbundskapten Janne Andersson aviserade på presskonferensen att han kommer att matcha två olika elvor i mötena. 

– Det är fyra matcher kvar till VM och vi har haft ungefär samma stomme hela kvalet och playoff:et. Vi känner varandra väldigt bra så det blir ett läge för de spelarna som inte har spelat så mycket och inte har varit med tidigare att känna på det och komma in i det. Janne var tydlig på presskonferensen att alla ska få starta en match och jag tror att det är en bra möjlighet för alla att visa att de vill vara med i en framtida VM-trupp, säger Granqvist. 

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Granqvist är klar för HIF – trots det vill inte Krasnodar ge upp hoppet om mittbacksk