Målsägandebiträdet ifrågasätter beslutet

FOTBOLL

Den allsvenske spelare som sitter frihetsberövad misstänkt för våldtäkt mot barn frias i fem fall av de brott där han tidigare varit misstänkt.

Brott går helt enkelt inte att styrka.

– Min klient och hennes vårdnadshavare är väldigt upprörda över det här, säger målsägandebiträdet Behrang Eslami till Fotbollskanalen.

Den allsvenske spelare som i höstas misstänktes för våldtäkt mot barn har den senaste tiden suttit häktad misstänkt för fem fall.

Ärendet har haft två målsägande, men enligt Fotbollskanalen väljer nu åklagaren Rikard Darell att inte väcka åtal i den ena delen av ärendet.

– Beträffande en del av det han var misstänkt för har jag hävt häktningen och lagt ner förundersökningen. Det är han inte längre misstänkt för, där är förundersökningen nedlagd nu. Han är alltjämt häktad för de brottsmisstankarna som ska ha ägt rum i Malmö mot den andra målsäganden, säger Darell till sajten.

Målsägandebiträdet ifrågasätter

Orsaken att det ena ärendet läggs ner beror helt enkelt på att brott inte kan styrkas.

Något som gjort målsägandebiträdet Behrang Eslami kommenterar så här.

– Min klient upplever att polisen och åklagaren inte har tagit henne eller den brottslighet som hon utsatts för på allvar. Inte heller att man tagit tillräcklig hänsyn till den kränkning och det lidande som hon utsatts för och fått genomlida under förundersökningen. Skuldfrågan är något som domstolen borde ha fått pröva, menar jag. Det handlar om så pass allvarlig brottslighet och det bör finnas förutsättningar för att väcka åtal. Speciellt mot bakgrund av hennes uppgifter om den brottslighet som hon blivit utsatt för.

ARTIKELN HANDLAR OM