Kennedy: ”Visar att Hammarby är en storklubb”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Under torsdagen blev det officiellt att Jakob Michelsen får sparken av Hammarby efter en påstådd djup spricka mellan honom och sportchefen Jesper Jansson.
Ett besked som lagkaptenen Kennedy Bakircioglü ser som något positivt.
– Någonstans visar Hammarby att man är en storklubb som siktar på att göra något bra den här säsongen, säger 37-åringen till Sportbladet.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

Jakob Michelsen lämnar Hammarby. Det stod klart i dag efter att det under stora delar av vintern spekulerats kring Michelsens framtid i Stockholmsklubben. En spricka mellan honom och sportchefen Jesper Jansson uppgavs vara så djup att ett fortsatt samarbete de emellan var i princip omöjligt.

När Sportbladet når klubbikonen Kennedy Bakircioglü efter det färska beskedet låter han både sansad och lugn.

”De visar att de vill mer än förra året”

– Ja alltså, jag förstår att det är många som pratat om det här. Personligen tycker jag Bajen visar pungkulor. Att de vill mer än förra året. Någonstans visar Hammarby att man är en storklubb som siktar på att göra något bra den här säsongen, säger han.

Lagkaptenen påpekar att sånt här förekommer utomlands hela tiden.

– I storklubbar där det inte funkar som man tänkt sig så brukar man faktiskt gå vidare. Nu har Hammarby gjort det här beslutet, där vi spelare måste vara professionella och fortsätta göra det vi ska. Jag tycker Hammarby visar att de agerar som en storklubb.

Hur ser du på Michelsens år i Hammarby? Hur har din och hans relation varit?

– Jag vill inte gå in detaljerat med Jakob. Jag gillar inte att gå ut och göra sånt medialt, det är inget jag gör. Vi har haft ett år tillsammans. Han fick känna på allsvenskan, Hammarby och Sverige i ett år - sen blev det inte mer än så, säger Bakircioglü.

Turbulensen har inte nått omklädningsrummet

Sprickan mellan Michelsen och sportchefen Jansson är ingenting som nått hela vägen ner till omklädningsrummet. Däremot har de säkert haft sina duster, tror 37-åringen.

– De har säkert haft diskussioner och så här. Men de är så pass vuxna att det har de inte visat framför oss.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Jakob Michelsen

En ny tränare ska in i föreningen. Kennedy trycker mycket på Hammarbys identitet, att det är viktigt att den nya tränaren förstår och utvecklar vidare klubbens sätt att spela fotboll.

– Tydligheten att: “Hammarby spelar den här fotbollen, vi spelar för framtiden”. Det blir viktigt tror jag. Jag tror även att vi spelare kommer få en nytändning med en ny tränare, att det kommer lyfta laget och göra oss ännu mer taggade, säger han och fortsätter:

– Det här ska inte bli ett “bygg-år” till, utan jag tror alla spelare är eniga att en topp 5-6-placering ska vi sikta på. Vi har en bra trupp.

”De tänker sig nog för en extra gång”

Vem den nya tränaren bör bli är inget som Bakircioglü kan svara på.

– Det är svårt, det finns många bra därute. Jag tror Hammarby kommer tänka sig för en extra gång innan man signar en ny. Men jag litar på styrelsen och alla som är involverade i det beslutet. Sen får vi se vem det blir.

Dansken Bjørn Paulsen, 26, är däremot i chock efter beskedet att tränaren lämnar klubben.

– Det är självklart en märklig situation för mig. Det var Jakob som värvade mig till Hammarby. Jag har inte snackat med honom ännu, men det ska jag självklart göra. Jag tycker att Jakob har gjort ett bra jobb, och jag såg över huvud taget inte detta komma. Jag har läst det som skrivits i media, men jag har själv inte märkt av att det skulle vara några problem mellan honom och ledningen. Jag är lite i chock, säger Hammarby-backen till Tipsbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.