Helt nytt MFF vann första träningsmatchen

avStefan Alfelt

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Teddy Bergqvist

MALMÖ. Ett halvt guldlag har lämnat. Tre stjärnköp fanns inte ens på planen.

Men Magnus Pehrsson startade halvlekarna med två helt olika lag och vann årets första träningsmatch med 1–0 över Fremad Amager.

– Klart att det hackar en del och att vi inte är på topp ännu. Men det ska vi inte vara, säger Pehrsson.

Nästan 3 000 fans kom till IP för att kolla in 2018 års nybygge. De lämnade säkert nöjda med mycket men också lite tveksamma.

Nyförvärven var bra. Eric Larsson tillförde massor av energi som offensiv initiativrik högerback i andra halvlek.

– Han var en av de i andra som gav oss en extra motor, konstaterar Magnus Pehrsson.

Fouad Bachirou briljerade med sin teknik när han vände sig bort från tuff markering på små ytor och hade ett härligt driv med bollen klistrad vid fötterna.

– Dom pressade högt så det gällde att hitta vägar att ta sig förbi deras första linje. Ibland fick man passa, ibland dribbla, säger Bachirou.

Rieks i full kontroll

Sören Rieks kom inte med så mycket i spelet men hade full kontroll på boll och motståndare på sin vänsterkant.

– Förra säsongen (i IFK Göteborg) kom jag mer in i planen från vänster. Här är det viktigare att hålla bredden och ge plats för anfallarna och innermittfältarna, säger Sören Rieks.

Som hade ett bra läge första halvlek men valde att passa till Alexander Jeremejeff som brände.

– Jag sökte efter skott men försvarsspelaren täckte bra så jag fick passa i stället, säger Rieks.

Med Bonke Innocent och Bachirou centralt i mittfältet före paus fick MFF inget djupledsspel i mitten vilket ledde till att framförallt Markus Rosenberg hade svårt att involveras i spelet.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen. Det handlar fortfarande att lära oss att förstå varandra. Jag gillar att vi försöker bygga upp bakifrån och hålla bollen, tycker Fouad Bachirou.

Ökade på i andra

Efter paus blev Malmös spel rakare och mer chansskapande.

– I första halvlek är vi stabila och har initiativet men har svårt att skapa lägen. På något sätt visar det si i andra att vi har tröttat ut motståndarna. Där ska vi också ge de som spelade credd för att de är väldigt bra i att hålla tempot, säger Magnus Pehrsson.

Eric Larsson och Mattias Svanberg pressade på högerkanten. Laoernt Shabani skapade oro till vänster och i mitten högg Carlos Strandberg som missade att själv placera in ett inlägg från Eric Larsson men styrde bollen vidare till Teddy Bergqvist som gjorde matchens enda mål från nära
håll.

En typisk premiärmatch tyckte alla inblandade men det stora frågetecknet är om MFF 2018 har eller måste försöka köpa in en spelmotor som kan ersätta Anders Christiansen?

Eller om man kan klara sig utan den spelartypen med farten som truppen kan ge på planen?

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF