Sanchez förklaring: ”Mitt eget beslut att lämna Arsenal”

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Thierry Henry påstods ha uppmuntrat Alexis Sanchez att lämna Arsenal, något som fick fransmannen att ryta till.

Nu reder Sanchez ut situationen.

Henry har aldrig sagt till mig att lämna, det var mitt eget beslut”, skriver chilenaren på Twitter.

Alexis Sanchez, 29, övergång till Manchester United har överskuggats av ett litet ”ordkrig”.

I samband med flytten postade anfallsstjärnan ett inlägg på Instagram där han tackade Arsenal, men där han också delade ut en känga till Martin Keown efter att ex-spelaren kallat Sanchez för ”den störste legosoldaten inom fotbollen”.

Det finns personer (före detta spelare i klubben) utan insyn som har snackat utan att veta om vad som händer i klubben och har orsakat skada. Jag gav 100 procent fram till min sista dag och ville vara med och bidra genom att spela. Jag minns särskilt ett samtal som jag hade med Henry (Thierry), en legendarisk Arsenal-spelare, som byte klubb av samma skäl och i dag är det min tur”, skrev Sanchez.

Foto: Esteban Felix / TT / NTB Scanpix

”Skulle vara fint om han blev tränare”

Den sista meningen tolkades av vissa som att Henry uppmuntrat Sanchez att lämna klubben, vilket fick Henry att försvara sig.

Jag aldrig sagt åt Alexis Sanchez att lämna Arsenal. Jag hade ingen aning om att han skulle skriva på för United förrän jag såg det på nyheterna precis som alla andra”, skrev Henry på Twitter.

Nu uttalar sig Sanchez på nytt – och försvarar fransmannen.

Jag vill klargöra att Henry aldrig sagt till mig att lämna klubben. Det var mitt eget beslut”, skriver Sanchez på Twitter, och fortsätter:

Han (Henry) ÄLSKAR klubben och någon dag skulle det vara fint att se honom som tränare i Arsenal eftersom han älskar klubben”.

Så fungerar transferfönstret 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM