Hammarby förlänger med mittfältskuggen

Foto: Patric Söderström/TT NYHETSBYRÅN
Serge-Junior Martinsson Ngouali stannar i ”Bajen”.

avErik Wallskog

FOTBOLL

Han stod för en smått sensationell vårsäsong på Hammarbys mittfält. Nu förlänger ”Bajen” med Serge-Junior Martinsson Ngouali.

– Vi är oerhört stolta och nöjda med att Junior förlänger sitt avtal med oss, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson, till klubbens hemsida.

Hammarby varvade bra prestationer med, minst sagt, mindre bra under förra säsongen. Någon som blev en nyckelspelare för de grönvita var Serge-Junior Martinsson Ngouali.

Gabonesen, som värvades från BP inför säsongen, var ifrågasatt av många. Men Martinsson Ngouali motbevisade sina tvivlare tidigt och växte ut till en viktig kugge på Bajens mittfällt innan han blev skadad på höstkanten.

”Stor potential”

Nu förlänger Hammarby kontraktet med 26-åringen. Under måndagseftermiddagen meddelade klubben att den defensive mittfältaren skrivit på till och med sommaren 2020.

– Vi är väldigt glada över att kunna förlänga med Junior, som var kanske vår viktigaste spelare i fjol innan skadan. Han har en oerhört stor potential i kroppen och är en av allsvenskans bästa på sin position, säger Jesper Jansson till hemsidan.

ARTIKELN HANDLAR OM