Lampard tvåmålsskytt då Chelsea vann

FOTBOLL

Så var matchen minut för minut

1' min

Domaren blåser igång matchen.

2' min

Enormt högt tempo i matchinledningen. Drogba görs ned på mittplanen. Inläggsfrisparken plockas enkelt ned av Robinson.

3' min

Oj, oj, oj bra läge för Edman! Svensken driver upp från sin vänsterkant, viker inåt i banan och avlossar ett bra skott som smiter tätt, tätt över ribban!

Johnson och Ferreira har bytt kanter i backlinjen.

5' min

Nytt fint läge för Tottenham. Keane når högst i en nickduell i straffområdet men nicken smiter tätt utanför Cechs högra stolpe.

6' min

Nu är det Chelseas tur. Duff befinner sig till höger i straffområdet och avlossar ett stenhårt skott som täcks till hörna. Resultatklös dock.

8' min

Robben tar sig fram fint på sin vänsterkant, går förbi Pamarot men inlägget täcks ut till en ny hörna. Resultatlös även den.

11' min

Fortsatt högt tempo i matchen. Chelsea har en aning mer bollinnehav men Tottenham spelar bra och det är en jämn match så här långt.

14' min

Bra spel av Tottenham. Mendes klackar (!) bollen till Pamarot som kommer flygande på sin högerkant. Pamarot spelar bollen till Keane vars inlägg täcks ut till hörna. Resultatlös dock.

16' min

Ferreira tappar bollen högt upp i banan och Tottenham ställer om för kontring. Ziegler slår en djupledsboll på Defoe, men Cech hinner före och kan slå undan bollen.

17' min

Oj, oj, oj ypperligt läge för Chelsea! Lampard slår en underbar långboll mot Drogba. Tottenhamförsvaret tror att det är offside, men Drogba fortsätter mot mål och möter en utrusande Robinson. Drogba får en tå på bollen och lobbar cirka en meter utanför mål.

19' min

Defoe driver upp bollen på vänsterkanten, går in i banan strax utanför straffområdet och skjuter ett stenhårt skott som Cech, med vissa problem, tvingas boxa ut. Bra gjort av Defoe.

23' min

En mycket underhållande match med fortsatt bra tempo. Robben kommer löpande med bollen i sin favoritposition på mittplan, släpper bollen perfekt till en djupledslöpande Drogba. King och Naybet bryter föredömligt strax utanför straffområdet.

27' min

Något lägre tempo för tillfället i en match där anfallen avlöser varandra. Först är det Lampard som sånär kommer igenom i straffområdet, men Tottenhamförsvaret bryter och starta en kontring genom Keane. Defoe är sist på bollen som dock täcks av försvarare i skottögonblicket.

30' min

Oj, oj, oj en underbar räddning av Robinson! Duff får bollen mitt i straffområdet och får till ett bra skott till vänster om Robinson, som tippar bollen till hörna. Terry går upp på hörnan men nicken går strax utanför.

32' min

Nära straff för Chelsea. Lampard slår en perfekt djupledsboll till Robben som löper in i straffområdet och faller lite väl lätt. Poll vinkar avvärjande och pekar på inspark.

35' min

Många irriterade chelseaspelare efter straffsituationen. Duff snackar till sig en varning efter att ha försenat en frispark för Tottenham.

38' min

Straff för Chelsea när Smertin görs ned!

39' min

Mååål!! 0-1 Lampard!!

Lagkaptenen Ledley King river lite onödigt ned Smertin till höger i straffområdet. Lampard kliver fram och slår behärskat in bollen till höger om Robinson, som går åt rätt håll men straffen är väldigt bra slagen.

42' min

Fortsatt irriterad stämning på plan. Johnson kliver in tufft mot Ziegler på sin högerkant och tilldelas en solklar varning. Inläggsfrisparken plockas enkelt ned av Cech.

44' min

Chelsea väntar nu på halvtidsvila medan Tottenham trycker på för en kvittering.

45' min

Domaren aviserar två tilläggsminuter.

45+1' min

Robben löper på en djupledsboll till höger men får en felträff i skottögonblicket och bollen går ut till inspark.

45+2' min

Johnson jobbar till sig en frispark till höger utanför straffområdet. Robben slår den men nickas undan av King.

45+2' min

Domaren blåser av första halvlek.

Matchen startade i ett rasande tempo och anfallen avlöste varandra ständigt. Drogba och Robben har varit ett ständigt hot för Tottenham i första halvlek där även Lampard visat bra spel och gjort ett snyggt straffmål. I Tottenham har Mendes och Defoe varit bra.

Lite statistik inför andra halvlek: i de matcher där Chelsea har gjort det första målet har de vunnit 16 av 17 matcher i år. Tottenham har inte vunnit över Chelsea på White Hart Lane i ligaspelet på 18 år. Frågan är om Tottenham kan ändra på detta i andra halvlek?

46'

Domaren blåser igång andra halvlek.

47'

Inga byten i något av lagen. Något avvaktande inledning på andra halvlek där Tottenham haft det mesta av spelet så här långt.

49'

Ziegler slår ett perfekt inlägg från sin vänsterkant men försvaret kan rensa undan bollen i sista sekund. I anfallet efter faller Keane i straffområdet, men Poll vinkar avvärjande. Rätt beslut av domaren efter Keane föll lite väl enkelt.

52'

Tottehamspelarna stressar Chelsea över hela planen. Det märks att de satsar framåt för en kvittering. Erik Edman har inte synts till så mycket i matchen men sköter sig bra.

55'

Cech är ute och avvärjer en boll utanför straffområdet och stressas till att slå ut bollen till hörna. Det blir en korthörna där Defoe levererar bollen vidare till Carrick som avlossar ett skott vid halvcirkeln som täcks av Terry.

57'

Drogba löper ifrån King på en djupledsboll, men Naybet hinner upp och gör en perfekt brytning i straffområdet.

59'

Bra spel av Tottenham. Mendes startar anfallet genom att spela bollen ut till Edman. Svensken skapar en hörna från vänster. Hörnan slås på första stolpen och bollen tar på Smertin som styr bollen förbi Cech och en decimeter (!) utanför stolpen och ut till en ny hörna, som dock blir resultatlös. Mycket, mycket nära ett självmål och kvittering för Tottenham!

63'

Fortsatt bra spel av Spurs som jagar kvittering. Ziegler avlossar ett skott från cirka 30 meter som blir missriktat och går långt utanför.

65'

Chelseas tur igen. Drogba får till en bra nick som går tätt över ribban.

66'

Edman kommer återigen fram på sin vänsterkant och slår ett perfekt inlägg till Defoe bortre delen på straffområdet, som nickar in bollen till Keane. Cech plockar ner bollen.

67'

Matchens första byte. Ziegler går ut och ersätts av Gardner. Gardner kliver in som mittback, King flyttar upp på topp tillsammans med Defoe. Keane tar Zieglers plats till vänster på mittfältet.

70'

Chelsea gör nästa byte. Smertin går ut och ersätts av nye tjecken Jarosik som därmed gör debut i ligan.

70'

Tottenham gör sitt andra byte. Pamarot går ut och ersätts av Marney.

71'

King gör stor nytta som anfallare. Den här gången nickar han ned bollen till Defoe som spelar tillbaka till Mendes. Skottet går någon meter utanför.

72'

Nu är det mycket Tottenham. King går upp i en duell på ett inlägg. Bollen skarvas vidare till Keane i bortre delen av straffområdet, han dribblar av en motståndare och skjuter någon meter utanför. Bra läge!

76'

Chelsea gör sitt andra byte. Drogba går ut och ersätts av Gudjohnsen.

77'

Chelsea sticker upp med en kontring. Jarosik driver upp bollen på mittplan och släpper ut bollen till Robben. Holländaren driver in i straffområdet och faller, men domaren vinkar avvärjande. Rätt beslut av Poll.

78'

Tottenham gör sitt sista byte. 20 årige anfallen Yeates ersätter Mendes.

80'

Chelsea gör sitt tredje byte. Duff går ut och ersätts av Joe Cole.

81'

Bra gjort av nyinsatte Yeates när han dribblar på vänsterkanten och tillslut rivs ned, frispark för Tottenham. Resultatlös dock.

82'

Tottenham satsar mycket framåt nu vilket leder till kontringar för Chelsea. Robben tar sig fram och släpper ut bollen till Johnson men han tappar bollen och Tottenham kan börja om med nytt anfall.

85'

Keane görs ned på högerkanten. Terry håller i bollen och fördröjer spelet. Poll tilldelar Terry en varning och flyttar fram frisparken 4-5 meter. Edman kliver fram och skjuter, men Makelele går för tidigt i muren och får en varning. Frisparken går om. Samtidigt får Brown i Tottenham en varning för snack. Carrick tar hand om frisparken i andra försöket men Cech kan enkelt plocka ner skottet.

88'

Tottenham trycker på men har svårt att skapa några riktiga farligheter. Mycket långbollar som rinner ut över sidlinjen. Chelsea saktar ner tempot och satsar på kontingar. Ska Cech lyckas hålla nollan för sjuttonde (!) gången?

90'

Domaren lägger till fyra minuter.

90+2'

Mååål!! 0-2 Lampard!!

Eidur Gudjohnsen tar sig fram fint på vänsterkanten och kommer ner till kortlinjen, spelar bollen snett inåt bakåt till Lampard som kommer flygande och skjuter ett pressat skott. Lampard gör sitt andra mål och punkterar defenitivt matchen.

90+3'

Yeates kapar Robben och tilldelas ett solklart gult kort.

90+4'

Gudjohnsen kommer fri på vänsterkanten och chippar bollen tätt, tätt utanför Robinsons vänstra stolpe. Mycket nära mål!

90+4'

Domaren blåser av matchen. 2-0 till Chelsea som fortsätter sitt vinnartåg.

Chelsea vinner alltså med 2-0 och fortsätter sitt vinnartåg. Tottenham gör en bra match och gjorde allt för att få till en kvittering när matchen stod och vägde vid ställningen 1-0. Satsningen framåt gjorde att man blottade sig bakåt vilket Chelsea tog till vara på och stänkte in 2-0 på övertid. Naybet, Mendes och Ziegler gör en bra match i Tottenham. Edman gör en godkänd insats från sin vänsterbacksposition. I Chelsea övertygade Robben och Lampard. Även Drogba visade fin form.

Nu gäller det för Arsenal att ta tre poäng i kvällens match mot Bolton för att inte tappa mot Chelsea i toppen.

Tottenham

Målvakt

1. Paul Robinson

Försvarare

31. Dean Marney

17. Noe Pamarot

2. Noureddine Naybet

26. Ledley King

14. Erik Edman

Mittfält

28. Mark Yeates

8. Pedro Mendes

11. Michael Brown

23. Michael Carrick

30. Anthony Gardner

16. Reto Ziegler

Anfallare

18. Jermain Defoe

10. Robbie Keane

Avbytare

25. Marton Fulop

30. Anthony Gardner

34. Stephen Kelly

28. Mark Yeates

31. Dean Marney

Chelsea

Målvakt

1. Petr Cech

Försvarare

20. Paulo Ferreira

26. John Terry

13. William Gallas

2. Glen Johnson

Mittfält

4. Claude Makelele

8. Frank Lampard

27. Jiri Jarosik

5. Alexey Smertin

Anfallare

16. Arjen Robben

22. Eidur Gudjohnsen

15. Didier Drogba

10. Joe Cole

11. Damien Duff

Avbytare

23. Carlo Cudicini

18. Wayne Bridge

27. Jiri Jarosik

10. Joe Cole

22. Eidur Gudjohnsen

ARTIKELN HANDLAR OM